Δανία 2016: Παρουσιάστηκε η κριτική επιτροπή του MGP 2016

Δανία 2016: Παρουσιάστηκε η κριτική επιτροπή του MGP 2016

Πριν από λίγη ώρα η δημόσια τηλεόραση της Δανίας έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα των 5 μελών που θα απαρτίζουν την κριτική επιτροπή του εθνικού τους τελικού για τη Eurovision, Melodi Grand Prix 2016.

Δύο γύροι ψηφοφορίας θα χρειαστούν για να επιλέξει το κοινό και η κριτική επιτροπή το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει τη χώρα στη γειτονική και φίλη Σουηδία. Το φορτίο θα ναι βαρύ σε όποιον και αν επιλεγεί αφού είναι γνωστή η παράδοση που θέλει τη Δανία να κερδίζει σε σουηδικό έδαφος!

Προκειμένου να αποφύγουν τις περσινές γκρίνιες που προέκυψαν μετά τον αποκλεισμό των Anti Social Media στη Βιέννη, οι Δανοί φέτος αλλάζουν το σύστημα ψηφοφορίας. Έτσι ναι μεν διατηρούν το 50-50 κοινού και κριτικής επιτροπής στην ψηφοφορία, αλλά εισάγουν και 2ο γύρο ψηφοφορίας όπου αποκλειστικά το κοινό  θα επιλέξει ανάμεσα στα 2 τραγούδια που θα προηγούνται στην βαθμολογία κοινού και επιτροπής, το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει τη χώρα στη Στοκχόλμη. Αυτό γιατί όπως θυμούνται όσοι παρακολούθησαν τον περσινό εθνικό τελικό της Δανίας, αγαπημένη του κοινού ήταν η Anne Gadegaard και όχι οι Anti Social Media, που πήραν τελικά το εισιτήριο για την Αυστρία εξαιτίας της κριτικής επιτροπής.

Η κριτική επιτροπή λοιπόν της Δανίας θα απαρτίζεται από τους:

  • Vicky Leander, χορογράφος
  • Johann Sørensen, πρόεδρος του fan club της Eurovision στη χώρα
  • Christina Chanée, εκπρόσωπος της Δανίας στο διαγωνισμό το 2010
  • John Gordon, συνθέτης, που μεταξύ των άλλων συνέθεσε το Satellite (Γερμανία 2010)
  • Dennis Johannesson, ραδιοφωνικός παραγωγός

Ο τελικός της Δανίας θα γίνει το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου στο Χόρσενς.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.