Αυστρία: Λεπτομέρειες για την Αυστριακή επιλογή

Αυστρία: Λεπτομέρειες για την Αυστριακή επιλογή

Το show <<Wer Singt Für Österreich>> το οποίο θα διεξαχθεί στο ORF Center της Βιέννης είναι έτοιμο να ανοίξει τις πύλες του την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου στις 20:15 CET και να υποδεχτεί τους 10 υποψήφιους καλλιτέχνες. Σύμφωνα με το site Eurovisionary.com, ο ραδιοσταθμός ORF της Αυστρίας έδωσε στη δημοσιότητα λεπτομέρειες για το show που θα επιλέξει το τραγούδι της Αυστρίας. Παρουσιαστές του show θα είναι ο Andi Knoll και η Alice Tumler.

Η κριτική επιτροπή του Show θα είναι 4μελής και θα αποτελείται από την γνωστή σε όλους μας Conchita Wurst, δεύτερο μέλος θα είναι η τραγουδίστρια και ηθοποιός Mardie ενώ τρίτο μέλος θα είναι η Julie Frost Αμερικανίδα τραγουδίστρια και συνθέτης. Επίσης, ήταν μία από τους συνθέτες του τραγουδιού Satellite, που το 2010 κέρδισε για λογαριασμό της Γερμανίας. Το τέταρτο μέλος της επιτροπή ή πιο σωστά η τέταρτη ψήφος, θα είναι η ψήφος των Αυστριακών δημοσιογράφων, οι οποίοι θα ψηφίσουν μεν ξεχωριστά αλλά η ψήφος τους θα δοθεί στο τέλος σας μία ψήφος. Οι Αυστριακοί δημοσιογράφοι που θα συμμετάσχουν στην όλη διαδικασία θα είναι ο Stefan Weinberger , η Astrid Hofer,η Anna Gasteiger, η Christiane Carnival,  ο Martin Fichter-Wöß, ο  Marco Schreuder, ο Roland Bonimair και η Christian Ude.

Ο κάθε κριτής θα ψηφίσει ξεχωριστά το κάθε τραγούδι, με κλίμακα από το 1 μέχρι το 10 και όλες οι βαθμολογίες  αθροίζονται για το κάθε τραγούδι ξεχωριστά. Στο τέλος, τα τραγούδια, ανάλογα με τη βαθμολογία που θα συγκεντρώσουν, κατατάσσονται και το πρώτο τραγούδι βαθμολογείται με 10 ενώ το τελευταίο με 1. Αυτή είναι και η βαθμολογία από την κριτική επιτροπή. Εν συνεχεία, οι τηλεφωνικές γραμμές θα ανοίξουν και το κοινό θα ψηφίζει είτε τηλεφωνικά είτε με μήνυμα. Μετά την καταμέτρηση, το τραγούδι με τις περισσότερες ψήφους θα πάρει 10 βαθμούς ενώ εκείνο με τις λιγότερες 1 βαθμό. Αφού γίνει άθροιση των δύο βαθμολογιών (επιτροπής και κοινού), τα δύο πρώτα τραγούδια, αφού ξαναερμηνευτούν από τους καλλιτέχνες,  θα τεθούν εκ νέου στη δικαιοδοσία του κοινού. Το κοινό και μόνο αυτό θα έχει λόγο στην τελική επιλογή ανάμεσα στα δύο τραγούδια.

Τα δέκα τραγούδια του show μπορείτε να τα βρείτε στο άρθρο της Αναστασίας Πετράκη.

Η Αυστρία  έχει καταφέρει το ακατόρθωτο. Το 2014, κέρδισε με την Conchita Wurst και πέρυσι, μέσα στο σπίτι της, κατάφερε να τερματίσει τελευταία και μάλιστα με μηδέν βαθμούς συγκομιδή με τους The Makemakes.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.