Τσεχία: Στοιχεία και υποθέσεις για τη συμμετοχή του 2016

Τσεχία: Στοιχεία και υποθέσεις για τη συμμετοχή του 2016

123Για ακόμη μία χρονιά η Τσεχία θα δώσει το παρόν στο διαγωνισμό της Eurovision. Μετά τον περσινό <<άδικό>> αποκλεισμό της από τον Μεγάλο Τελικό, η Τσεχικη τηλεόραση Česká Televize αποφάσισε και φέτος να κάνει απευθείας ανάθεση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα της χώρας Mladá fronta Dnes (MF Dnes) τρία υποψηφια τραγουδια  έχουν προεπιλεγή και οι καλλιτέχνες είναι σύμφωνα με την εφημερίδα  η Dasha, ο Thom Artway και το ντουέτο Light & Love.

Μερικές πληροφορίες για τους πιθανούς υποψήφιους καλλιτέχνες:

Dasha

H 34χρονη Dagmar Sobková είναι ηθοποιός και και επαγγελματίας τραγουδίστρια της Τσεχίας.  Έγινε γνωστη, όταν το 1996 κέρδισε έναν παιδικό μουσικό διαγωνισμό,  ενώ έχει κάνει φωνητικά σε διασημους καλλιτέχνες. Επίσης, το 2010 κέρδισε το βραβείο Thálie Αward για το καλύτερο θεατρικό ρόλο. Αυτόν τον καιρό τραγουδάει σε μουσικά show της τηλεόρασης αλλά και με μουσικές μπάντες όπως η Pájky Pájk και η Moondance Orchestra. Στο ενεργητικό της έχει μόνο ένα προσωπικό άλμπουμ με τίτλο <<Dasha… Do Peřin>>.

Thom Artway

Ο Tomáš Macek είναι ένας 20χρονος καλλιτέχνης της Τσεχίας. Μουσικός, τραγουδιστής και κιθαρίστας που κινείται σε ποπ, ροκ και folk ήχους. Πολλές εμπειρίες απέκτησε από τα ταξίδια του στην Ωκεανία (Αυστραλια, Νέα Ζηλανδία). Έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό της Τσεχίας όταν το 2015 κυκλοφόρησε το τραγούδι του  I Have No Inspiration ενώ μέσα στο 2016 αναμένουμε το πρώτο ολοκληρωμένο του άλμπουμ.

Light and Love

To ντουέτο Live and Love απαρτίζεται από τα αδέρφια Jan Balcárek και Lukáš Balcárek. Ο Jan είναι 24 ετών και είναι πιο γνωστός από το αδερφό του Lukáš.  Μέσα στο 2015 έδωσαν στη δημοσιότητα δύο πολύ δημοφιλή βίντεο στην Τσεχία το Blueberry Sky και το True, ενώ μέσα στο 2016 σχεδιάζουν να κυκλοφορήσουν το πρώτο τους άλμπουμ.

Πώς σας φαίνονται οι τρεις πιθανές επιλογες της Τσεχίας;

Πηγή: Eurovisionary.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.