Δανία: Απόψε ο τελικός του DMGP 2020

Δανία: Απόψε ο τελικός του DMGP 2020

Απόψε στις 21.00 στην Royal Arena της Κοπεγχάγης, θα διεξαχθεί ο εθνικός τελικός της Δανίας, το Dansk Melodi Grand Prix 2020 (DMGP 2020) μέσω το οποίου θα επιλεγεί ο εκπρόσωπος της Δανίας στην Eurovision 2020 στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, με κεντρικούς παρουσιαστές τους Hella Joof και Rasmus Bjerg. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί για πρώτη φορά μετά το 1999 με την παρουσία μουσικής ορχήστρας, αλλά και με την απουσία θεατών λόγω των προληπτικών μέτρων που έλαβε η κυβέρνηση της Δανίας κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Στον αποψινό εθνικό τελικό της Δανίας συμμετέχουν συνολικά 10 διαγωνιζόμενοι, εκ των οποίων οι 5 προκρίθηκαν μέσω της Ραδιοφωνικής προεπιλογής και οι υπόλοιποι 5 απευθείας. Στο πρώτο στάδιο του τελικού οι καλλιτέχνες θα ερμηνεύσουν τα τραγούδια τους και θα διεξαχθεί ένας γύρος ψηφοφορίας όπου οι πρώτοι 3 θα περάσουν στον επόμενο γύρο. Στην δεύτερη φάση θα πραγματοποιηθεί ένας νέος κύκλος ψηφοφορίας με σκοπό να επιλεγεί ένας από τους 3 φιναλίστ ως ο επόμενος εκπρόσωπος της Δανίας στην Eurovision. Τα αποτελέσματα και των δύο γύρων ψηφοφορίας θα διαμορφωθούν κατά 50% από το televoting και κατά 50% από την κριτική επιτροπή επαγγελματιών. Αναλυτικά οι 10 αποψινές συμμετοχές είναι οι παρακάτω:

  1.  Isam B – Bølger 
  2. Ben & Tan – Yes
  3. Maja & De Sarte Sjæle – Den eneste goth i Vejle 
  4.  Benjamin Kissi – Faith
  5.  Emil – Ville ønske jeg havde kendt dig 
  6. Sys Bjerre – Honestly 
  7. Jamie Talbot – Bye Bye Heaven 
  8. Sander Sanchez – Screens
  9. Kenny Duerlund – Forget It All 
  10. Jasmin Rose feat. RoxorLoops – Human

Από τους υποψήφιους καλλιτέχνες φαβορί σύμφωνα με τα στοιχήματα δείχνουν να είναι οι Ben & Tan καθώς επίσης και οι Jasmin Rose feat. RoxorLoops. 

Ο τελικός θα ξεκινήσει στις 21:00 ώρα Ελλάδας και θα μπορέσετε να τον παρακολουθήσετε ΕΔΩ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.