Σουηδία: Απόψε ο μεγάλος τελικός του “Melodifestivalen 2020”

Σουηδία: Απόψε ο μεγάλος τελικός του “Melodifestivalen 2020”

Έπειτα από 4 ημιτελικούς και το σόου της δεύτερης ευκαιρίας, έφτασε η μέρα του μεγάλου τελικού της διαδικασίας επιλογής εκπροσώπου της Σουηδίας για την Eurovision 2020, Melodifestivalen. Παρουσιαστές της βραδιάς, που θα διεξαχθεί στο Friends Arena στην Στοκχόλμη, θα είναι οι Lina HedlundLinnea Henriksson και David Sundin.

Στους 4 ημιτελικούς που προηγήθηκαν, είδαμε να διαγωνίζονται συνολικά 28 καλλιτέχνες. Από τους 7 που παίρναν μέρος κάθε φορά, 2 προκρίνονταν στον τελικό και 2 στο σόου της δεύτερης ευκαιρίας. Στο σόου της δεύτερης ευκαιρίας οι 8 διαγωνιζόμενοι χωρίστηκαν σε 4 Duels, όπου από την κάθε μονομαχία προκρίθηκε στον τελικό η συμμετοχή με τις περισσότερες ψήφους από το κοινό.

Έτσι λοιπόν, οι 12 συμμετοχές του τελικού του Melodifestivalen 2020, είναι οι εξής:

  1. Victor Crone – Troubled Waters
  2. Paul Rey – Talking in My Sleep
  3. The Mamas – Move
  4. Mohombi – Winners
  5. Hanna Ferm – Brave
  6. Mendez feat. Alvaro Estrella – Vamos Amigos
  7. Dotter – Bulletproof
  8. Robin Bengtson – Take a Chance
  9. Mariette – Shout it out
  10. Felix Sandman – Boys with Emotions
  11. Anna Bergendahl – Kingdom Come
  12. Anis don Demina – Vem e som oss

Ανάμεσα στους υποψήφιους συναντάμε τον εκπρόσωπο της Εσθονίας το 2019 Victor Crone, την εκπρόσωπο της Σουηδίας το 2010 Anna Bergendahl, τον εκπρόσωπο της Σουηδίας το 2017 Robin Bengtson, τις The Mamas που έκαναν φωνητικά πέρυσι στον John Lundvik, καθώς και τους MohombiHanna FermMendezAlvaro EstrellaDotterMarietteFelix Sandman και Anis don Demina, οι οποίοι έλαβαν μέρος σε προηγούμενους διαγωνισμούς του Melodifestivalen.

Ο νικητής που θα ταξιδέψει στο Ρότερνταμ για λογαριασμό της Σουηδίας, θα προκύψει από τον συνδυασμό ψηφοφορίας του κοινού και της διεθνούς κριτικής επιτροπής, η οποία αποτελείται από τις παρακάτω χώρες:

  • Αρμενία
  • Αυστραλία
  • Αυστρία
  • Γαλλία
  • Ισλανδία
  • Ισραήλ
  • Μάλτα
  • Ολλανδία

Ο τελικός του Melodifestivalen 2020 θα ξεκινήσει στις 21:00 ώρα Ελλάδας και θα μπορέσετε να τον παρακολουθήσετε από ΕΔΩ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.