Γνωρίστε τη συμμετοχή της Ρουμανίας «Yodel It!» – Ψηφίστε στο poll

Γνωρίστε τη συμμετοχή της Ρουμανίας «Yodel It!» – Ψηφίστε στο poll

Την Ρουμανία θα εκπροσωπήσει στον 62ο διαγωνισμό της Eurovision, ένα ντουέτο που αποτελείται από την Ilinca και τον Alex Florea με έναν διαφορετικό ήχο από ότι μας έχει συνηθίσει η χώρα. Το τραγούδι με τίτλο Yodel It!, επιλέχθηκε μέσα από τον εθνικό τελικό της χώρας με όνομα Selecția Națională 2017, που πραγματοποίησε η δημόσια τηλεόραση της Ρουμανίας (TVR). Στο αρχικό στάδιο της διαδικασίας υποβλήθηκαν 84 συμμετοχές και 15 από αυτές πήραν μέρος στον ημιτελικό, όπου η κριτική επιτροπή θα επέλεγε τις 10 συμμετοχές που θα περνούσαν στον τελικό. Ο τελικός, ο οποίος πραγματοποιήθηκε στις 5 Μαρτίου, το κοινό έκρινε ως νικητές το δίδυμο, με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο και γνωστό σε όλους μας Mihai Trăistariu (Eurovision 2006).

O Alex Florea γεννήθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου του 1991 και ξεκίνησε την ενασχόληση του με το τραγούδι στα 16 όταν ο Mihai Trăistariu τον έστειλε αρχικά σε μουσικό σχολείο και έπειτα σε διάφορα μουσικά φεστιβάλ. Φοίτησε στο Popular Arts School υπό την καθοδήγηση του Theodor Radulescu. Tο 2014 συμμετείχε στο X Factor της Ρουμανίας μαζί με τον αδερφό του, ενώ την επόμενη χρονιά συμμετείχε στο The Voice. Η Ilinca προέρχεται από μουσική οικογένεια, ενώ και η ίδια ασχολείται με τη μουσική από πάρα πολύ μικρή ηλικία. Έχει συμμετάσχει σε διάφορα φεστιβάλ. Στα 14 της συμμετείχε στο X Factor της χώρας, με ένα γυναικείο συγκρότημα φθάνοντας μάλιστα στα live. Δύο χρόνια μετά έφθασε στα ημιτελικά του The Voice, συνεχίζοντας να δουλεύει και μετά το talent show με την coach της Loredana.

Το τραγούδι με τίτλο ”Yodel It!” είναι μία σύνθεση του Mihai Alexandru, ενώ οι στίχοι ανήκουν στην Alexa Niculae. H Ρουμανία θα εμφανιστεί στον δεύτερο ημιτελικό στην 6η θέση.

Η Ρουμανία συμμετέχει στον διαγωνισμό της Eurovision από το 1994, ωστόσο ανήκει στις χώρες που δεν έχουν καταφέρει να κερδίσουν στον διαγωνισμό. Η καλύτερη θέση της χώρας είναι η 3η θέση το 2005 με την Luminița Anghel και το 2010 με το δίδυμο Paula Seling & Οvi. Η Ρουμανία ανήκει στις χώρες που από την εισαγωγή των ημιτελικών το 2004 προκρίνονται πάντα στο τελικό, εκτός από το 2016 οπού εξαιτίας χρεών της δημόσιας τηλεόρασης της χώρας στην EBU και ενώ είχαν ήδη επιλέξει την συμμετοχή τους , λίγες ημέρες πριν το διαγωνισμό δεν τους επιτράπηκε η συμμετοχή.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε την φετινή συμμετοχή της χώρας:

Η βαθμολογία της συντακτικής ομάδας του InfeGreece:

Αργυρίου Γιάννης: 3

Πετράκη Αναστασία: 1

Κωστίκας Γιάννης: 4

Ματάμης Αποστόλης: 7

Φαρμάκας Δημήτρης: 1

Μαντζίλας Δημήτρης: 1

Χαρπαντίδης Στέφανος: 2

Σιακαντάρης Σπύρος: 4

Νταντάλιας Άγγελος: 2

Τσεκούρας Γιώργος: 7

Κοντακιώτης Χρυσόστομος: 1

Κορυπάς Αντρέας: 2

Τιγκράν Σαρκισιάν: 5

M.O.: 3,07

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.