Γνωρίστε τη συμμετοχή της Πορτογαλίας «Amar Pelos Dois» – Ψηφίστε στο poll

Γνωρίστε τη συμμετοχή της Πορτογαλίας «Amar Pelos Dois» – Ψηφίστε στο poll

Μετά από ένα χρόνο αποχής, η Πορτογαλία επιστρέφει στον Μεγάλο Ευρωπαικό Διαγωνισμό. Και όχι απλά επιστρέφει, αλλά ήδη πλασάρεται πολύ ψηλά στα στοιχήματα (μέσα στην 5αδα). Το πρόβλημα (αν μπορεί κανείς να το πει πρόβλημα) είναι ότι το τραγούδι είτε θα το λατρέψεις είτε θα το μισήσεις.

Υπεύθυνος για την ερμηνεία του τραγουδιού της Πορτογαλίας, είναι ο 27χρονος Πορτογάλος ερμηνευτής  Salvador Vilar Braamcamp Sobral (η απλά Salvador Sobral). Συνθέτης αυτού του <<μελαγχολικού>> αριστουργήματος, είναι η αδερφή του Salvador, Luísa Sobral. Πρόκειται για ένα jazz τραγούδι το οποίο είναι επηρεασμένο από τις μελωδίες της bossa nova (είδος Βραζιλιάνικης μουσικής).

Ο Salvador γεννήθηκε στην Λισσαβώνα αλλά έχει μεγαλώσει στις ΗΠΑ αλλά και στην Βαρκελώνη, όπου σπούδασε στο διάσημο σχολείο Taller de Musics. Το 2009 έλαβε μέρος στην 3η season του Ídolos (Πορτογαλική εκδοχή του Pop Idol), όπου και κατετάγη μόλις 7ος. Το 2016 κυκλοφόρησε την πρώτη του ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά με τίτλο Excuse Me. 

Η Πορτογαλία είναι μία από τις χώρες που μέχρι τώρα, όχι απλά δεν έχει κερδισεί τον διαγωνισμό αλλά δεν έχει καταφέρει να βρεθεί και στην πρώτη 5αδα του διαγωνισμού (καλύτερη θέση 6η το 1996). Από το 1996 και έπειτα, δεν έχει καταφέρει να βρεθεί στην πρώτη 10αδα του διαγωνισμού, με καλύτερη θέση αυτή του 1998 (12η). Η τελευταία συμμετοχή της Πορτογαλίας ήταν το 2015, με την Leonor Andrade, η οποία δεν κατάφερε να βρεθεί στον Μεγάλο Τελικό.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε την φετινή συμμετοχή της Πορτογαλίας:

Η βαθμολογία της συντακτικής ομάδας του InfeGreece:

Αργυρίου Γιάννης: 5

Πετράκη Αναστασία: 7

Κωστίκας Γιάννης: 2

Ματάμης Αποστόλης: 8

Φαρμάκας Δημήτρης: 2

Μαντζίλας Δημήτρης: 10

Χαρπαντίδης Στέφανος: 8

Σιακαντάρης Σπύρος: 8

Νταντάλιας Άγγελος: 6

Τσεκούρας Γιώργος: 1

Κοντακιώτης Χρυσόστομος: 7

Κορυπάς Αντρέας: 3

Τιγκράν Σαρκισιάν: 10

M.O.: 5.92

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.