Γνωρίστε τη συμμετοχή της Πολωνίας «Flashlight» – Ψηφίστε στο poll!

Γνωρίστε τη συμμετοχή της Πολωνίας «Flashlight» – Ψηφίστε στο poll!

132 καλλιτέχνες κατέθεσαν τα τραγούδια τους για να συμμετάσχουν στον φετινό εθνικό τελικό της Πολωνίας για τη Eurovision 2017, Krajowe Eliminacije. Μια κριτική επιτροπή επέλεξε τελικά τους 10 που είδαμε να διαγωνίζονται στις 18 Φεβρουαρίου. Νικήτρια αναδείχτηκε η Kasia Moś, που ήρθε πρώτη στην προτίμηση της κριτικής επιτροπής και δεύτερη στου κοινού, με το τραγούδι Flashlight.

Η 30χρονη Kasia Moś είναι τραγουδίστρια, συνθέτρια και χορεύτρια από την Πολωνία. Προέρχεται από καλλιτεχνική οικογένεια, αφού ο πατέρας της Marek Moś είναι μαέστρος, βιολιστής και διευθυντής της ορχήστρας δωματίου AUKSO, η μητέρα της είναι βιολίστρια και ο αδερφός της βιολιστής, συνθέτης και παραγωγός του πρώτου της άλμπουμ. Η Kasia από μικρή στο σχολείο ξεκίνησε να μαθαίνει πιάνο και τσέλο. Το 2009 αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο όπου σπούδασε μουσική. Το 2011 συμμετείχε στο μουσικοχορευτικό σόου The Pussycat Dolls Burlesque Revue, ενώ το 2012 πήρε μέρος στον τρίτο κύκλο της πολωνικής έκδοσης του μουσικού τάλεντ σόου Must Be the Music, τερματίζοντας τρίτη! Η τραγουδίστρια έχει συμμετάσχει άλλες 2 φορές στον εθνικό τελικό της χώρας της (το 2006 με το τραγούδι I Wanna Know -10η θέση- και το 2016 με το τραγούδι Addiction -6η θέση-) χωρίς να καταφέρει όμως να την εκπροσωπήσει στην Eurovision. 

Δημιουργοί του τραγουδιού Flashlight, που θα μας παρουσιάσει η Kasia στη σκηνή του Κιέβου, είναι η ίδια μαζί με τους Rickard Bonde Truumeel (συνιδιοκτήτη του Mega Music High School στη Σουηδία) και Pete Barringer (συνθέτη και παραγωγό από το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου έχει συνεργαστεί με τους Spice Girls, Cliff Richard και Leo Sayer).

Η Πολωνία συμμετέχει στον διαγωνισμό από το 1994, όπου τερμάτισε στη 2η θέση με την Edyta Górniak και το τραγούδι To Nie Ja! συγκεντρώνοντας 166 βαθμούς. Αυτή είναι και η καλύτερή της επίδοση στη Eurovision, αφού ακόμα δεν έχει καταφέρει να νικήσει. Από τότε, με εξαίρεση τη συμμετοχή της το 2003 και το 2016, δεν έχει καταφέρει να βρεθεί ξανά στη δεκάδα.

Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε τη συμμετοχή της Πολωνίας για την Eurovision 2017, όπου θα διαγωνισθεί στην 11η θέση του πρώτου ημιτελικού στις 9 Μαΐου:

Η βαθμολογία της συντακτικής ομάδας του INFE Greece

Αργυρίου Γιάννης: 4

Πετράκη Αναστασία: 5

Κωστίκας Γιάννης: 8

Ματάμης Αποστόλης: 6

Φαρμάκας Δημήτρης: 5

Μαντζίλας Δημήτρης: 6

Χαρπαντίδης Στέφανος: 7

Σιακαντάρης Σπύρος: 8

Νταντάλιας Άγγελος: 6

Τσεκούρας Γιώργος: 5

Κοντακιώτης Χρυσόστομος: 10

Κορυπάς Αντρέας: 8

Τιγκράν Σαρκισιάν: 9

Μ.Ο.: 6,69

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.