Γνωρίστε τη συμμετοχή της Ουκρανίας «Time» – Ψηφίστε στο poll

Γνωρίστε τη συμμετοχή της Ουκρανίας «Time» – Ψηφίστε στο poll

Η περσινή νικήτρια χώρα του διαγωνισμού Ουκρανία που φέτος φιλοξενεί τον διαγωνισμό της Eurovision στην πρωτεύουσα της το Κίεβο, εκπροσωπείται από το συγκρότημα O.Torvald. Η φετινή συμμετοχή επιλέχθηκε μέσα από τον εθνικό τελικό της χώρας που διοργάνωσε η δημόσια τηλεόραση της Ουκρανίας (NTU) σε συνεργασία με το κανάλι STB. Το σόου αποτελούνταν από τρεις ημιτελικούς και έναν τελικό με 6 συμμετοχές. Εκεί το συγκρότημα κατάφερε  να έρθει στην πρώτη θέση, χωρίς ωστόσο να έχει έρθει πρώτο ούτε στις ψήφους του τηλεοπτικού κοινού αλλά ούτε και στην κριτική επιτροπή. Ισοψηφώντας στην πρώτη θέση με το μεγάλο φαβορί της βραδιάς Tayanna, υπερίσχυσαν οι ψήφοι του κοινού και έτσι το συγκρότημα θα εκπροσωπήσει την χώρα στον φετινό διαγωνισμό.

Το συγκρότημα δημιουργήθηκε το 2005 στην πόλη της Ουκρανίας Πολτάβα και τον επόμενο χρόνο μετακινήθηκαν στο Κίεβο όπου και ξεκίνησαν την καριέρα τους. Το 2008 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ ενώ μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει συνολικά πέντε. Το 2015 έκαναν μία σειρά συναυλιών σε όλη την Ευρώπη και έχουν πάρει μέρος σε συναυλίες και φεστιβάλ μαζί με μεγάλα συγκροτήματα της παγκόσμιας σκηνής όπως οι Linkin Park και οι Evanescence.

Μέλη του συγκροτήματος είναι ο Yevhen Halych (τραγουδιστής και κιθαρίστας), ο Denys Myzyuk ( κιθάρα και φωνητικά), ο Oleksandr Solokha (ντραμς), ο Mykyta Vasylʹyev (μπάσο) και ο Mykola Rayda ( πιάνο και DJ). Την μουσική της φετινής συμμετοχής υπογράφουν οι  Zhenia Galych, Denys Miziuk ενώ τους ο στίχους ο Kamenchuk Yevhen.

Η Ουκρανία φέτος φιλοξενεί τον διαγωνισμό και έτσι εμφανίζεται απευθείας στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου στην 22η θέση.

Η Ουκρανία έκανε το ντεμπούτο της στον διαγωνισμό το 2003 και μόλις με την δεύτερη συμμετοχή κατάφερε να κερδίσει τον διαγωνισμό με την Ruslana και το ”Wild Dances”. Από τότε κατάφεραν να έρθουν 2 φορές στην δεύτερη θέση (2007,2008) και μία φορά στην τρίτη θέση το 2013 με την Zlata Ognevich και το τραγούδι  ”Gravity”. H Ουκρανία δεν έχει μείνει εκτός ποτέ τελικού και μόνο το 2015 δεν πήρε μέρος στον διαγωνισμό. Ωστόσο, μετά από το διάλειμμα αυτό, το 2016 επέστρεψε με την Jamala και το τραγούδι ”1944” κερδίζοντας τον διαγωνισμό και φέρνοντας τον θεσμό για δεύτερη φορά στο Κίεβο.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε την φετινή συμμετοχή της Ουκρανίας:

Η βαθμολογία της συντακτικής ομάδας του InfeGreece:

Αργυρίου Γιάννης: 4

Πετράκη Αναστασία: 5

Κωστίκας Γιάννης: 4

Ματάμης Αποστόλης: 3

Φαρμάκας Δημήτρης: 2

Μαντζίλας Δημήτρης: 7

Χαρπαντίδης Στέφανος: 2

Σιακαντάρης Σπύρος: 3

Νταντάλιας Άγγελος: 4

Τσεκούρας Γιώργος: 6

Κοντακιώτης Χρυσόστομος: 1

Κορυπάς Αντρέας: 1

Τιγκράν Σαρκισιάν: 6

M.O.: 3,69

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.