Γνωρίστε τη συμμετοχή της Κύπρου «Gravity» – Ψηφίστε στο poll

Γνωρίστε τη συμμετοχή της Κύπρου «Gravity» – Ψηφίστε στο poll

Φέτος η Κύπρος, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, προχώρησε σε απευθείας ανάθεση σε καλλιτέχνη. Ο εκλεκτός του ΡΙΚ είναι ο Hovig Demirjian η απλά Hovig. Ο Hovig είναι Κύπριος καλλιτέχνης με καταγωγή από την Αρμενία. Συνθέτης του τραγουδιού του Gravity, είναι όπως και πέρσι, ο Σουηδός Thomas G:son.

Ο 28χρονος καλλιτέχνης έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό από την συμμετοχή του στη δεύτερη season του X Factor, όπου υπό τις οδηγίες του Νίκου Μουρατίδη, κατάφερε να φτάσει μέχρι την 7η θέση.

Έχει σπουδάσει μάρκετινγκ και ασχολήθηκε με τις επιχειρήσεις, αλλά γρήγορα τα εγκατέλειψε όλα για να ασχοληθεί με το τραγούδι. Παίζει κιθάρα και πιάνο και επίσης σπούδασε jazz και φωνητική. Πρώτη μεγάλη του επιτυχία ήταν η δεύτερη θέση του σε διαγωνισμό στη Λάρνακα.

Συνολικά έχει κυκλοφορήσει 6 singles και έχει προσπαθήσει άλλες 2 φορές να πάει στην Eurovision (2010, 2015).

H Κύπρος συμμετείχε για πρώτη φορά στον διαγωνισμό το 1981, με το συγκρότημα Island, όπου και κατέλαβε την 6η θέση. Η Κύπρος δεν έχει κερδίσει μέχρι σήμερα τον διαγωνισμό. Η καλύτερη θέση που έχει καταλάβει το νησί της Αφροδίτης στον διαγωνισμό είναι η 5η (1982, 1997 και 2004). Μεγάλα ονόματα έχουν εκπροσωπήσει κατά καιρούς το νησί όπως η Άννα Βίσση, η Ελπίδα, η Ευριδίκη, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, η Αλέξια κ.α. Πέρσι τη χώρα εκπροσώπησε το συγκρότημα των Minus One με το τραγούδι τους Alter Ego και κατάφεραν να βρεθούν στον Μεγάλο Τελικό όπου και κατέλαβαν την 21η θέση.

Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε την φετινή συμμετοχή της Κύπρου, η οποία θα εμφανιστεί στον ημιτελικό της 9ης Μαΐου.

Η βαθμολογία της συντακτικής ομάδας του INFE Greece

Αργυρίου Γιάννης: 7

Πετράκη Αναστασία: 8

Κωστίκας Γιάννης: 9

Ματάμης Αποστόλης: 8

Φαρμάκας Δημήτρης: 6

Μαντζίλας Δημήτρης: 6

Χαρπαντίδης Στέφανος: 6

Σιακαντάρης Σπύρος: 9

Νταντάλιας Άγγελος: 8

Τσεκούρας Γιώργος: 8

Κοντακιώτης Χρυσόστομος: 10

Κορυπάς Αντρέας: 10

Μ.Ο.: 7,91

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.