Γνωρίστε τη συμμετοχή της Ισπανίας

Γνωρίστε τη συμμετοχή της Ισπανίας

Χώρα: Ισπανία
Καλλιτέχνης: Barei
Τραγούδι: Say Yay!
Σύνθεση: Barei, Ruben Villanueva & Victor Pua
Στίχοι: Barei, Ruben Villanueva & Victor Pua

Η Ισπανία παίρνει μέρος στον διαγωνισμό από το 1961 χωρίς να λείψει καμία χρονιά μέχρι σήμερα. Έχει καταφέρει να βρεθεί στην πρώτη θέση 2 φορές, το 1968 με τη Massiel και το La, La, La… και το 1969 με τη Salomé και το Vivo Cantando. Από το 2000 και μετά η καλύτερή της θέση είναι η 6η το 2001 με τον David Civera και το Dile Que La Quiero.

Φέτος ο κρατικός τηλεοπτικός φορέας της χώρας TVE πραγματοποίησε εθνικό τελικό με 6 συμμετέχοντες. Το τελικό αποτέλεσμα αποφασίστηκε 40% από την τηλεψηφοφορία του κοινού , 30% από την ψήφο της κριτικής επιτροπής μέσα στο στούντιο απαρτιζόμενη από τους Edurne, Loreen και Carlos Marin των Il Divo, αλλά και 30% από τη διεθνή επιτροπή απαρτιζόμενη από τους HoD των 4 άλλων Big 5 και της διοργανώτριας Σουηδίας. Αυτή που έφτασε στη νίκη και θα εκπροσωπήσει φέτος την Ισπανία στη Eurovision είναι η Barei με το Say Yay! συγκεντρώνοντας 114 βαθμούς, έναντι 94ρων που συγκέντρωσε ο δεύτερος Xuso Jones.

Η Barei είναι μια τραγουδίστρια/τραγουδοποιός γεννημένη στη Μαδρίτη στις 29 Μαρτίου 1982. Η καριέρα της στη μουσική μετράει πάνω από 15 χρόνια, έχοντας κυκλοφορήσει 2 άλμπουμς, το Billete para no volver και το Throw The Dice. Οι μουσικές της επιρροές έρχονται από τη Βρετανική ποπ, soul και funk, όπως επίσης και από τους Michael Jackson, Stevie Wonder, One Republic, Maroon 5, Sia και Pink. Η Barei έχει κάνει μαθήματα τραγουδιού, κιθάρας και πιάνου και στα 18 της πήρε μέρος στο “Benidorm Song Festival”. Έπειτα μετακόμισε στο Μαϊάμι όπου άρχισε να γράφει και να ηχογραφεί τα πρώτα της demos. Μέχρι να επιστρέψει στην Ισπανία έκανε εμφανίσεις σε διάφορες μουσικές σκηνές ενώ πέρσι εμφανίστηκε στο “Starlite Festival” στη Μαρβέγια. Η Barei κυρίως γράφει και τραγουδά στα αγγλικά. Έχει γράψει τραγούδια και για άλλους καλλιτέχνες όπως για τις Ισπανίδες τραγουδίστριες Malú και  Edurne, αλλά και για την Γιαπωνέζα May J. Barei. Επίσης έχει γράψει και soundtracks για την τηλεόραση.

Το τραγούδι Say Yay! που θα μας παρουσιάσει η Barei τον Μάιο στη Στοκχόλμη, το έχει γράψει η ίδια μαζί με τους Ruben Villanueva και Victor Pua. Πρόκειται για ένα up tempo κομμάτι γραμμένο στα αγγλικά.

Η Ισπανία διαγωνίζεται απευθείας στον τελικό στις 14 Μαΐου, αφού είναι μία από τις Big5 χώρες του διαγωνισμού.

Οι συντάκτες του INFE Greece βαθμολόγησαν το τραγούδι με κλίμακα από το 1 έως το 10:

Αργυρίου Γιάννης: 7

Κοντακιώτης Χρυσόστομος: 3

Μαντζίλας Δημήτρης: 10

Μιχαήλ Γιώργος: 9

Πετράκη Αναστασία: 10

Τσεκούρας Γιώργος: 6

Χαρπαντίδης Στέφανος: 8

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.