Γνωρίστε τη συμμετοχή της Δανίας

Γνωρίστε τη συμμετοχή της Δανίας

Χώρα: Δανία
Καλλιτέχνης: Lighthouse X
Τραγούδι: Soldiers Of Love
Σύνθεση: Søren Bregendel, Johannes Nymark, Martin Skriver, Sebastian Owens, Daniel Durn, Katrine Klith Andersen
Στίχοι: Søren Bregendel, Johannes Nymark, Martin Skriver, Sebastian Owens, Daniel Durn, Katrine Klith Andersen

Η Δανία συμμετέχει στον διαγωνισμό από το 1957, κάνοντας ένα μεγάλο διάλειμμα από το 1967 έως και το 1977. Μετράει ήδη 3 νίκες, το 1963 με τους Grethe and Jørgen Ingmann και το τραγούδι Dansevise, το 2000 με τους Olsen brothers και το Fly On The Wings Of Love και το 2013 με την Emmelie de Forest και το Only Teardrops.

Φέτος η Δανία διοργάνωσε τον εθνικό της τελικό “Dansk Melodi Grand Prix 2016”, όπου διαγωνίστηκαν 10 τραγούδια. Και ενώ άλλα φαίνονταν να είναι τα φαβορί, τελικά οι Lighthouse X ήταν αυτοί που κατάφεραν να φτάσουν στη νίκη με το τραγούδι Soldiers of Love.

Οι Lighthouse X είναι ένα δανέζικο ποπ γκρουπ που αποτελείται από 3 νεαρά παιδιά, τους Søren Bregendal, Johannes Nymark και Martin Skriver. Το συγκρότημα δημιουργήθηκε με σκοπό η μουσική τους να βοηθάει ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προκλήσεις στη ζωή. Επίσης τα μέλη του του γκρουπ προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε 3 μη κερδοσκοπικές οργανώσεις. Τον Οκτώβριο του 2014 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους σινγκλ Kærligheden kalder με το τραγούδι να φτάνει μέχρι τη θέση 37 στα chart της Δανίας. Έπειτα και από το δεύτερο σινγκλ τους Hjerteløst, η μπάντα κυκλοφόρησε το πρώτο της ομότιτλο EP Lighthouse X. Στη συνέχεια ακολούθησαν και άλλα σινγκλς όπως τα  It’s a Brand New Day και Home.

To τραγούδι Soldiers of Love, που θα μας παρουσιάσουν οι Lighthouse X στη Στοκχόλμη, το έχουν γράψει οι ίδιοι μαζί με τους  Sebastian Owens, Daniel Durn,  και Katrine Klith Andersen.

Η Δανία θα διαγωνισθεί στη 13η θέση του 2ου ημιτελικού στις 12 Μαΐου.

Οι συντάκτες του INFE Greece βαθμολόγησαν το τραγούδι με κλίμακα από το 1 έως το 10:

Αργυρίου Γιάννης: 7

Κοντακιώτης Χρυσόστομος: 1

Μαντζίλας Δημήτρης: 2

Μιχαήλ Γιώργος: 5

Πετράκη Αναστασία: 5

Τσεκούρας Γιώργος: 5

Χαρπαντίδης Στέφανος: 4

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.