Γνωρίστε τη συμμετοχή της Γαλλίας «Requiem» – Ψηφίστε στο poll!

Γνωρίστε τη συμμετοχή της Γαλλίας «Requiem» – Ψηφίστε στο poll!

Η δημόσια τηλεόραση της Γαλλίας France 2, αποφάσισε και φέτος να στείλει στη Eurovision καλλιτέχνη με απευθείας ανάθεση. Η εκλεκτή λοιπόν που επιλέχθηκε και ανακοινώθηκε στις 9 Φεβρουαρίου, είναι η Alma με το τραγούδι “Requiem”.

Η Alma (Alexandra Maquet) είναι μια 28χρονη ποπ Γαλλίδα τραγουδίστρια, συνθέτρια και πιανίστρια . Μεγάλωσε στη Λυών και έπειτα από τις σπουδές της μετακόμισε για ένα χρόνο στο Μιλάνο, πριν εγκατασταθεί μόνιμα στο Παρίσι όπου ξεκίνησε και την καριέρα της στη μουσική. Το πρώτο της single με τίτλο “La chute est lente” κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2016, ενώ το πρώτο της ολοκληρωμένο άλμπουμ αναμένεται να βγει στις 5 Μαίου.

Το τραγούδι που θα μας παρουσιάσει η Alma στο Κίεβο έχει τον τίτλο “Requiem”. Στο κομμάτι υπάρχουν κάποιες διαφοροποιήσεις από την αρχική του έκδοση, αφού εκτός της γαλλικής γλώσσας στους στίχους προστέθηκε και η αγγλική, ενώ αλλαγές παρατηρούνται και στην ενορχήστρωση. Δημιουργοί της φετινής συμμετοχής της Γαλλίας είναι η ίδια η Alma μαζί με τον  Nazim Khaled, ο οποίος συμμετείχε και στην σύνθεση της περσινής συμμετοχής της χώρας με τον Amir, ” J’ai cherché”.

Η Γαλλία είναι από τις πρώτες χώρες που πήραν μέρος στον διαγωνισμό, αφού συμμετέχει από το 1956, απουσιάζοντας μόνο 2 χρονιές, το 1974 και το 1982. Μετράει ήδη 5 πρωτιές στη Eurovision, το 1958 με τον André Claveau και το Dors Mon Amour, το 1960 με την Jacqueline Boyer και το Tom Pillibi, το 1962 με την Isabelle Aubret και το Un Premier Amour, το 1969 με την Frida Boccara και το Un Jour, Un Enfant (όπου είχε ισοβαθμήσει με Αγγλία, Ισπανία και Ολλανδία), και την τελευταία της νίκη το 1977 με την Marie Myriam και το L’oiseau Et L’enfant. Από το 2003 μέχρι και πέρυσι κατάφερε να μπει στη δεκάδα μόνο δυο φορές, το 2009 με την Patricia Kaas και το Et S’il Fallait Le Faire που έφτασε μέχρι την 8η θέση και το 2016 με τον Amir και το “J’ai cherché” καταλαμβάνοντας την 6η θέση στον μεγάλο τελικό.

Ακούστε παρακάτω τη συμμετοχή της Γαλλίας για τη φετινή Eurovision, “Requiem”:

Η βαθμολογία της συντακτικής ομάδας του INFE Greece

Αργυρίου Γιάννης: 6

Πετράκη Αναστασία: 7

Κωστίκας Γιάννης: 9

Ματάμης Αποστόλης: 8

Φαρμάκας Δημήτρης: 6

Μαντζίλας Δημήτρης: 6

Χαρπαντίδης Στέφανος: 7

Σιακαντάρης Σπύρος: 8

Νταντάλιας Άγγελος: 7

Τσεκούρας Γιώργος: 9

Κοντακιώτης Χρυσόστομος: 10

Κορυπάς Αντρέας: 7

Μ.Ο.: 7,5

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.