Επικεφαλής του Reference Group: “Η EBU θα εξασφαλίσει ότι η εκπρόσωπος της Ρωσίας θα μπορέσει να διαγωνιστεί στη Eurovision”

Επικεφαλής του Reference Group: “Η EBU θα εξασφαλίσει ότι η εκπρόσωπος της Ρωσίας θα μπορέσει να διαγωνιστεί στη Eurovision”

Σε συνέντευξη του στην Der Tagesspiegel, ο Frank-Dieter Freiling επικεφαλής του Reference Group του διαγωνισμού, του οργάνου δηλαδή που παίρνει όλες τις σημαντικές αποφάσεις που αφορούν τη Eurovision, στέλνει ένα μήνυμα αποφασιστικότητας από πλευράς EBU.

Την πλήρη βεβαιότητα του εκφράζει ο Frank-Dieter Freiling για την παρουσία της Ρωσίας στο Κίεβο.

Η EBU θα εξασφαλίσει ότι η εκπρόσωπος της Ρωσίας θα συμμετέχει στη Eurovision…H ΕΒU οφείλει να σεβαστεί την ουκρανική νομοθεσία, όμως έχουμε κάνει ξεκάθαρο (στους Ουκρανούς) ότι όλοι οι συμμετέχοντες πρέπει να μπορούν να διαγωνιστούν. Αν η απόφαση για απαγόρευση εισόδου στη χώρα για την εκπρόσωπο της Ρωσίας παραμείνει, εμείς θα βρούμε άλλους τρόπους, για να εξασφαλίσουμε την παρουσία της Ρωσίας στο show.

Ο επικεφαλής του Reference Group αναφέρεται και στις προετοιμασίες που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και εκφράζει την αισιοδοξία του ότι τελικά το Μάιο θα δούμε τρία πολύ όμορφα shows.

Το πιο ενδιαφέρον κομμάτι της συνέντευξης του είναι στο σημείο που αναφέρεται στον κανονισμό των Big-5 και στην απευθείας πρόκριση τους στον τελικό.

Το θέμα μπορεί να χρειάζεται μία νέα δικαιολόγηση, αλλά τη δεδομένη χρονική στιγμή έχει απόλυτη λογική και την σύμφωνη γνώμη όλων των συμμετεχόντων. Ο διαγωνισμός το 2017 δεν θα δει δραστικές αλλαγές. Θα διατηρήσουμε το σύστημα ψηφοφορίας όπως το περσινό, ελπίζοντας ότι θα αποδειχθεί και φέτος πως άξιζε η αλλαγή.

Τελειώνοντας τη συνέντευξη του ο Frank-Dieter Freiling αναφέρεται σε όλες τις χώρες εκτός Ευρώπης που έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Αναφέρει λοιπόν ότι δεν αρκεί απλά το ενδιαφέρον, αλλά θα πρέπει να αποδείξουν ότι μπορούν να υπερασπιστούν τις αρχές και τις αξίες αυτού του διαγωνισμού, όπως απέδειξε η Αυστραλία, η οποία παρότι βρίσκεται στην άκρη του κόσμου, κέρδισε με το σπαθί της το δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.