Γνωρίστε την συμμετοχή του Μαυροβουνίου “Space” – Ψηφίστε στο poll

Γνωρίστε την συμμετοχή του Μαυροβουνίου “Space” – Ψηφίστε στο poll

Το Μαυροβούνιο θα εκπροσωπήσει στον 62ο διαγωνισμό της Eurovision o Slavko Kalezic, ο οποίος είναι είναι ερμηνευτής, συνθέτης, χορευτής και ηθοποιός. Η επιλογή του έγινε εσωτερικά από το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο του Μαυροβουνίου RTCG και το τραγούδι με το οποίο θα πάρει μέρος στον διαγωνισμό έχει τίτλο Space. Συνθέτες του είναι οι Momcilo Zekovic (μπασίστας στο συγκρότημα Perper του Μαυροβουνίου) και Stefan Orn. Το τραγούδι δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στις 10 Μαρτίου και έκτοτε έχει γίνει αρκετά αντικείμενο συζήτησης όχι τόσο λόγω της απήχησης του ίδιου του τραγουδιού όσο του τρόπου με τον οποίο παρουσιάζεται από τον καλλιτέχνη.

Ο Slavko γεννήθηκε στις 04/10/1985 στην Podgorica του Μαυροβουνίου και μιλάει αγγλικά και ιταλικά. Έχει ασχοληθεί με αρκετούς τομείς στον χώρο της τέχνης. Το 2004 ξεκίνησε στην ανώτερη εκπαίδευση με την είσοδό του στην σχολή των Δραματικών Τεχνών όπου αποφοίτησε το 2007. Το 2008 έγινε μόνιμο μέλος της θεατρικής ομάδας του εθνικού θεάτρου του Μαυροβουνίου ενώ έχει υπάρχει μέρος σε πολλές θεατρικές παραστάσεις, τηλεοπτικές σειρές και ταινίες της χώρας του όπως Budva na pjenu od mora, The Kids from the Marx and Engels Street κ.ά. Το 2013 πήρε μέρος στο X-Factor Αdria αν και δεν κατάφερε να φτάσει στους τελικούς 14 που συμμετείχαν στα live. Έπειτα κυκλοφόρησε το πρώτο του album με τίτλο San o vječnosti (The Dream of Eternity). 

Το Μαυροβούνιο θα διαγωνιστεί στον πρώτο ημιτελικό του φετινού διαγωνισμού της Eurovision στις 9 Μαίου. Πιστεύετε ότι θα καταφέρει να προκριθεί στον Μεγάλο Τελικό;

Το Μαυροβούνιο έκανε το ντεμπούτο του στον διαγωνισμό της Eurovision το 2007 στο Ελσίνκι. Νωρίτερα συμμετείχε είτε ως μέρος της ενιαίας Γιουγκοσλαβίας από το 1961 έως το 1992, είτε μαζί με την Σερβία το 2004 και 2005. Η ανεξαρτητοποίησή του έγινε το 2006 (όπου δεν συμμετείχε) ενώ από το 2007 συμμετέχει μόνο του. Έκτοτε ως ανεξάρτητη χώρα δεν έχει πετύχει καλά αποτελέσματα καθώς έχει καταφέρει να είναι στο τελικό μόλις δύο φορές από τις οκτώ συμμετοχές του. Ήταν απόν το 2010 και 2011 ενώ η καλύτερη θέση που έχει κατακτήσει είναι η 13η το 2015 με τον Knez και το Adio. Πέρυσι η χώρα εκπροσωπήθηκε από τους Highway με το The Real Thing και όχι μόνο δεν κατάφερε να προκριθεί στον Μεγάλο Τελικό αλλά κατέκτησε την τελευταία θέση στον ημιτελικό του.

Δείτε εδώ την συμμετοχή του Μαυροβουνίου Space:

Η βαθμολογία της συντακτικής ομάδας του InfeGreece:

Αργυρίου Γιάννης: 3

Πετράκη Αναστασία: 8

Κωστίκας Γιάννης: 5

Ματάμης Αποστόλης: 3

Φαρμάκας Δημήτρης: 1

Μαντζίλας Δημήτρης: 10

Χαρπαντίδης Στέφανος: 6

Σιακαντάρης Σπύρος: 5

Νταντάλιας Άγγελος: 6

Τσεκούρας Γιώργος: 4

Κοντακιώτης Χρυσόστομος: 10

Κορυπάς Αντρέας: 7

M.O. 5,66

2 σκέψεις για το “Γνωρίστε την συμμετοχή του Μαυροβουνίου “Space” – Ψηφίστε στο poll

  1. Θεός! δεν καταλαβαίνω τους haters του. Βαζει τα γυαλιά σε πολλές ”δηθενιές” που δεν ξέρω πως να τις χαρακτηρίσω, άντε μην πω καλύτερα. Λυπάμαι για σας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.