Γνωρίστε τη συμμετοχή της Μολδαβίας «Hey Mamma» – Ψηφίστε στο poll

Γνωρίστε τη συμμετοχή της Μολδαβίας «Hey Mamma» – Ψηφίστε στο poll

Φέτος, την χώρα θα εκπροσωπήσουν το συγκρότημα Sunstroke Project, το οποίο αποτελείται από τον Sergei Yalovitsky (φωνητικά), Anton Ragoza (βιολί και συνθέτης) και ο Sergey Stepanov (σαξόφωνο). Το τρίο είχε εκπροσωπήσει την χώρα και το 2010 στο Όσλο με το τραγούδι «Run Away» μαζί με την τραγουδίστρια Olia Tir, καταλαμβάνοντας την 22η θέση στον τελικό.

To συγκρότημα δημιουργήθηκε το 2007, ενώ το 2012 απέσπασε 13 χρυσά και 4 ασημένια μετάλλια στον διεθνή μουσικό διαγωνισμό World Star που πραγματοποιήθηκε στο Hollywood.  Η πρώτη τους προσπάθεια για να εκπροσωπήσουν την Μολδαβία στον διαγωνισμό της Eurovision έγινε το 2009, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση στον εθνικό τελικό της χώρας. Μετά την εκπροσώπηση της χώρας το 2010, προσπάθησαν να επιστρέψουν στον διαγωνισμό το 2012 και το 2015 χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να πάρουν το χρυσό εισιτήριο. Κάπως έτσι, το 2017 είναι η χρονιά που o γνωστός σε όλους «Epic Sax Guy» θα επιστρέψει στον διαγωνισμό για να μας κάνει να χορέψουμε στον πρώτο ημιτελικό της φετινής διοργάνωσης, ελπίζοντας για μία θέση στον μεγάλο τελικό.

Η Μολδαβία έκανε το ντεμπούτο της στον διαγωνισμό το 2005, με το συγκρότημα Zdob și Zdub και το τραγούδι “Boonika Bate Toba” καταλαμβάνοντας την 6η και καλύτερη ως σήμερα θέση τους. Αυτή είναι 13η συμμετοχή της χώρας στον διαγωνισμό και τα τελευταία τρία χρόνια δεν έχει καταφέρει να περάσει στον τελικό.

Δείτε παρακάτω την φετινή συμμετοχή της Μολδαβίας:

Η βαθμολογία της συντακτικής ομάδας του INFE:

Αργυρίου Γιάννης: 5

Πετράκη Αναστασία: 9

Κωστίκας Γιάννης: 7

Ματάμης Αποστόλης: 5

Φαρμάκας Δημήτρης: 3

Μαντζίλας Δημήτρης: 6

Χαρπαντίδης Στέφανος: 6

Σιακαντάρης Σπύρος: 9

Νταντάλιας Άγγελος: 8

Τσεκούρας Γιώργος: 8

Κοντακιώτης Χρυσόστομος: 8

Κορυπάς Αντρέας: 7

Μ.Ο.: 6,75

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.