Γνωρίστε Την Συμμετοχή Της Ελλάδας

Γνωρίστε Την Συμμετοχή Της Ελλάδας

 

 Χώρα: Ελλάδα

Καλλιτέχνης: Argo (group)

Τραγούδι: Utopian Land

Συνθέτης: Βλαδίμηρος Σοφιανίδης

Στιχουργός: Βλαδίμηρος Σοφιανίδης

 Η Ελλάδα, που για πρώτη φορά πήρε μέρος στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision το 1974, μετράει λίγες απουσίες αλλα πολλές (και τις περισσότερες φορές) πετυχημένες παρουσίες στον θεσμό με αποκορύφωση την 1η θέση το 2005 με την  γνωστή σε όλους μας Έλενα Παπαρίζου.

Φέτος το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό κανάλι ΕΡΤ επέλεξε με ανάθεση το συγκρότημα «Argo»  για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα, στον 61ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, με το τραγούδι Utopian Land μια μίξη χιπ – χοπ και με έντονο το ποντιακό χρώμα μια και στην μουσική του περιέχεται η ποντιακή λύρα, το νταούλι και κρουστά και επίσης είναι σε στίχους της αγγλίκης και ποντιακής γλώσσας ( Ρωμαίικα).

Το συγκρότημα «Argo», που το αποτελούν η Χριστίνα Λαχανά (τραγούδι), η Μαρία Βενετικίδου (φωνητικά), ο Βλαδίμηρος Σοφιανίδης (τραγούδι/σύνθεση και στιχουργία), ο Κώστας Τοπούζης (ποντιακή λύρα), ο Ηλίας Κεσίδης (φωνητικά – κρουστά) και ο Αλέκος Παπαδόπουλος (νταούλι) είναι ένας δυναμικός συνδυασμός από επαγγελματικούς ήχους με αυτοδίδαχτες μουσικές ερμηνείες και όλα αυτά εμπνευσμένα κυρίως από χιπ-χοπ με παραδοσιακές, ποντιακές κυρίως, μελωδίες και όργανα (όπως η ποντιακή λύρα) όλα δηλαδή τα στοιχεία της προγονικής κληρονομιάς για τα περισσότερα από τα μέλη του συγκροτήματος.

Η συμμετοχή μας εμφανίζεται 2η σε σείρα στον Α’ ημιτελικό στις 10 Μαίου.

Καλή επιτυχία ΕΛΛΑΔΑ…!!!

Υ.Γ. Ο  Ηλίας Κεσίδης (φωνητικά – κρουστά)  δε θα βρίσκεται επι σκηνής παραχωρώντας τη θέση του στον Βασίλη Ρόξενο, ο οποίος είναι χορευτής και τραγουδιστής, όπου και θα αναλάβει το χορευτικό κομμάτι της παρουσίασης μας. Ο Βασίλης Ρόξενος που αυτό τον καιρό εμφανίζεται στο μιούζικαλ «Victor/Victoria», έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με γνωστούς καλλιτέχνες και αγαπά τον διαγωνισμό της Eurovision. Έτσι λοιπόν ο Βασίλης, υπό τις οδηγίες της χορογράφου Μαρίας Λυραράκη, θα προσπαθήσει να δώσει τον καλύτερό του εαυτό, μαζί με τους Argo, για να έχει η χώρα μας το καλύτερο αποτέλεσμα τον Μάιο στη Στοκχόλμη.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.