Γνωρίστε Την Συμμετοχή Της Σερβίας.

Γνωρίστε Την Συμμετοχή Της Σερβίας.

Χώρα: Σερβία
Καλλιτέχνης: Sanja Vučić ZAA
Τραγούδι: Goodbye (Shelter)
Συνθέτες: Ivana Peters
Στιχουργοί: Ivana Peters

H Σερβία συμμετείχε στον διαγωνισμό από το 1961 εώς το 1992 ως μέρος της τότε Γιουγκοσλαβίας, ενώ την διετία 2004-2005 εώς Σερβία – Μαυροβούνιο. Το 2007, στην πρώτη της συμμετοχή ως ανεξάρτητο κράτος, κέρδισε την πρώτη θέση με το τραγούδι “Molitva” από την Marija Serifovic και ήταν η τελευταία φορά που κέρδισε ένα μη αγγλόφωνο κομμάτι.

Φέτος η Σερβία που  θα εμφανιστεί 6η στον 2ο ημιτελικό θα εκπροσωπηθεί από την Sanja Vucic από το  Krusevac της Σερβίας . Η Sanja από μικρή ασχολούταν με την μουσική καθώς τραγουδούσε σε Jazz μπάντες όπως και σε εκκλησιαστικές χορωδίες. Το 2012 γίνεται η βασική τραγουδίστρια του συγκροτήματος ΖΑΑ (ένα συγκρότημα που υπήρχε από το 2008, και παίζει μια ποικιλία μουσικών ειδών, από ska και Punk, μέχρι Jazz και Post-rock) και έχει βγάλει έναν δίσκο το 2014 με τίτλο “What about” ενώ έχει κάνει αρκετές συναυλίες σε όλες τις χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβικής δημοκρατίας όπως και στην Ουγγαρία, την Αυστρία και την Τσεχία. Αυτή την περίοδο η τραγουδίστρια είναι φοιτήτρια στο τμήμα Αραβικής λογοτεχνίας και γλώσσας.

Το τραγούδι που θα τραγουδήσει στην Στοκχόλμη λέγεται  “Goodbye (Shelter)” και είναι ένα Soul κομμάτι με έθνικ επιρροές, γραμμένο εξ’ολοκλήρου στα αγγλικά. Συνθέτης και στιχουργός του κομματιού είναι η Ivana Peters η οποία είναι και η  βασική τραγουδίστρια του rock συγκροτήματος Negative το οποίο ήταν υποψήφιο στον εθνικό τελικό της Σερβίας το 2004 και το 2008.

 

 

Οι συντάκτες του INFE Greece βαθμολόγησαν το τραγούδι με κλίμακα από το 1 έως το 10:

Αργυρίου Γιάννης: 7

Κοντακιώτης Χρυσόστομος: 6

Μαντζίλας Δημήτρης: 9

Μιχαήλ Γεώργιος: 7

Πετράκη Αναστασία: 7

Τσεκούρας Γιώργος: 9

Χαρπαντίδης Στέφανος: 8.5

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.