Γνωρίστε τη συμμετοχή της Λευκορωσίας

Γνωρίστε τη συμμετοχή της Λευκορωσίας

Χώρα: Λευκορωσία 
Καλλιτέχνης: IVAN
Τραγούδι: Help You Fly
Σύνθεση: Victor Drobysh
Στίχοι: Alexander Ivanov, Timofei Leontiev, Mary Susane Applegate

Η Λευκορωσία συμμετέχει στον διαγωνισμό από το 2004. Η καλύτερή της θέση είναι η 6η το 2007 με τον Dmitry Koldun και το Work Your Magic συγκεντρώνοντας 145 βαθμούς. Από τότε είτε δεν προκρίνεται στον τελικό ή βρίσκεται εκτός δεκάδας.

Φέτος τη χώρα εκπροσωπεί ο IVAN με το τραγούδι Help You Fly, που κατάφερε να κερδίσει την πρώτη θέση στον εθνικό τελικό της Λευκορωσίας, όπου ψήφιζε μόνο το κοινό, ανάμεσα από 10 τραγούδια με σχεδόν 800 ψήφους διαφορά από το δεύτερο.

Ο  Alexander Ivanov, όπως είναι το πραγματικό όνομα του IVAN, γεννήθηκε στις 29 Οκτωβρίου 1994 στο Gomel της Λευκορωσίας. Ξεκίνησε τη μουσική του καριέρα το 2009 παίρνοντας μέρος στο ροκ φεστιβάλ “Mass Medium Fest”. Την ίδια χρονιά ο IVAN ίδρυσε την μπάντα του με το όνομα Ivanov και μετακόμισε στην Αγία Πετρούπολη για την προώθηση της μουσικής του. Το 2014 κέρδισε στον διαγωνισμό νέων καλλιτεχνών “5 Stars”. Το 2015 έφτασε μέχρι τον τελικό του σόου “Main Stage”. Φέτος ταυτόχρονα με την προετοιμασία του για τη Eurovision, ετοιμάζει και το άλμπουμ του.

Το τραγούδι Help You Fly, που θα μας παρουσιάσει ο IVAN στη σκηνή της Eurovision, έχει συνθέσει ο γνωστός Ρώσος συνθέτης και παραγωγός Victor Drobysh, που είχε γράψει τη μουσική για τη συμμετοχή της Ρωσίας το 2012 Party For Everybody φέρνοντάς τη στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα στον μεγάλο τελικό.

Η Λευκορωσία θα εμφανιστεί στη 5η θέση του 2ου ημιτελικού στις 12 Μαΐου.

Οι συντάκτες του INFE Greece βαθμολόγησαν το τραγούδι με κλίμακα από το 1 έως το 10:

Αργυρίου Γιάννης: 1

Κοντακιώτης Χρυσόστομος: 1

Μαντζίλας Δημήτρης: 8

Μιχαήλ Γιώργος: 6

Πετράκη Αναστασία: 2

Τσεκούρας Γιώργος: 6

Χαρπαντίδης Στέφανος: 4

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.