Γνωρίστε την συμμετοχή της Π.Γ.Δ.Μ. “Dance Alone” – Ψηφίστε στο poll

Γνωρίστε την συμμετοχή της Π.Γ.Δ.Μ. “Dance Alone” – Ψηφίστε στο poll

Την Π.Γ.Δ.Μ. θα εκπροσωπήσει στον 62ο διαγωνισμό της Eurovision η Jana Burceska, η οποία επιλέχθηκε εσωτερικά από το MRT, το εθνικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο της χώρας. H επιλογή της έγινε από νωρίς στις 21 Νοεμβρίου ενώ από τις 2 Δεκεμβρίου ξεκίνησε η αναζήτηση του κατάλληλου τραγουδιού για την ίδια. Τελικά το τραγούδι βρέθηκε και έχει τίτλο Dance Alone, το οποίο είναι σε σύνθεση των Joacim Perrson, Alex Omar, Florence A. και Bobi-Leon Milanov (ανήκουν στο γκρουπ Symphonix το οποίο αποτελείται από συνθέτες, στιχουργούς και μουσικούς παραγωγούς).

Η Jana γεννήθηκε στις 06/07/1993 και έγινε δημοφιλής το 2011 με την συμμετοχή της στο Macedonian Idol, όπου τερμάτισε στην πέμπτη θέση. Έχει συμμετάσχει ενεργά σε πολλές φιλανθρωπικές δραστηριότητες ενώ έχει αναλάβει και τον ρόλο εκπροσώπου στην UNICEF κατά της ενδοσχολικής βίας. To 2012 συμμετείχε στο Skopje Fest, τον εθνικό τελικό της χώρας για την Eurovision όπου προσπάθησε να εκπροσωπήσει την χώρα της με το τραγούδι Bi bila tvoja. Πήρε ξανά μέρος στο Skopje Fest το 2013 και 2015, ωστόσο εκείνες τις χρονιές δεν χρησιμοποιήθηκε ο διαγωνισμός για την ανάδειξη των εκπροσώπων της χώρας στην Eurovision.

Η Π.Γ.Δ.Μ. θα διαγωνιστεί στον δεύτερο ημιτελικό του θεσμού στις 11 Μαίου και έχει κάνει μία καλή προσπάθεια για να προκριθεί στον Μεγάλο Τελικό. Πιστεύετε ότι θα τα καταφέρει;

Η Π.Γ.Δ.Μ. συμμετείχε αρχικά στον διαγωνισμό της Eurovision ως μέρος της ενιαίας Γιουγκοσλαβίας. Από το 1998 συμμετέχει ως ανεξάρτητο κράτος, αν και είχε προσπαθήσει να πάρει μέρος από το 1996 με την Kaliopi και το Samo Ti. Μετράει 16 συμμετοχές ενώ με την εισαγωγή των ημιτελικών δεν έχει καταφέρει να βρεθεί στον τελικό αρκετές φορές. Επίσης δεν έχει καταφέρει έως τώρα να είναι στο top 10 κανενός διαγωνισμού μέσα στα χρόνια ενώ η καλύτερη θέση που έχει κατακτήσει είναι δωδέκατη με την Elena Risteska και Ninananja το 2006. Πέρυσι η χώρα εκπροσωπήθηκε ξανά από την Kaliopi με το Dona, χωρίς ωστόσο να καταφέρνει να ξεπεράσει τον σκόπελο του ημιτελικού καθώς τερμάτισε ενδέκατη. (Η ίδια εκπροσώπησε την χώρα της και το 2012 με το Crno i belo και κατέκτησε την 13η θέση στον Μεγάλο Τελικό).

Δείτε εδώ την φετινή συμμετοχή της Π.Γ.Δ.Μ., Dance Alone:

Η βαθμολογία της συντακτικής ομάδας του InfeGreece:

Αργυρίου Γιάννης: 5

Πετράκη Αναστασία: 9

Κωστίκας Γιάννης: 6

Ματάμης Αποστόλης: 7

Φαρμάκας Δημήτρης: 2

Μαντζίλας Δημήτρης: 9

Χαρπαντίδης Στέφανος: 7

Σιακαντάρης Σπύρος: 10

Νταντάλιας Άγγελος: 9

Τσεκούρας Γιώργος: 6

Κοντακιώτης Χρυσόστομος: 1

Κορυπάς Αντρέας: 5

Τιγκράν Σαρκισιάν: 8

Μ.Ο.: 6,46

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.