Γνωρίστε την συμμετοχή της Μολδαβίας “Stay” – Ψηφίστε στο Poll

Γνωρίστε την συμμετοχή της Μολδαβίας “Stay” – Ψηφίστε στο Poll

H Μολδαβία επέλεξε την συμμετοχή της για τον 64ο Διαγωνισμό της Eurovision στο Τελ Αβίβ μέσα από τον εθνικό τελικό του  O Melodie Pentru Europa. Ανάμεσα σε 10 διαγωνιζόμενους νικήτρια αναδείχτηκε η Anna Odobescu με το τραγούδι “Stay” και θα εκπροσωπήσει την Μολδαβία στο Τελ Αβίβ τον Μάιο.

Λίγα λόγια για την Anna Odobescu

H Anna Odobescu γεννήθηκε στις 3 Νοεμβρίου 1991 στην πόλη Dubasari στις όχθες του ποταμού Δνείστερος. Από τα παιδικά της χρόνια έδειξε το καλλιτεχνικό της ταλέντο, ενώ η στροφή στην μουσική αποτέλεσε παρηγοριά της μετά την πρώιμη απώλεια του πατέρα της.

Η Anna αποφοίτησε από το Μουσικό Κολέγιο της Υπερδνειστερίας (ονομάστηκε μετά Anton Rubinstein) σπουδάζοντας φωνητικά στην ποπ τζαζ μουσική και από την Ακαδημία Μουσικής, Θεάτρου και Καλών Τεχνών στην πρωτεύουσα Chisinau (Κισινάου). Συνεργάστηκε με την Ορχήστρα της Τζαζ ονομαζόμενη μετά “Victor Zelenskiy” ενώ έγινε καθηγήτρια φωνητικής στην Σχολή Τεχνών της Chisinau ονόματι “V. Polyakov”. Η ίδια η Anna έχει καθοδηγηθεί φωνητικά από την δασκάλα φωνητικής Cristina Pintilie.
Η Μολδαβή καλλιτέχνης έχει συμμετάσχει κατά καιρούς σε αρκετούς μουσικούς διαγωνισμούς κερδίζοντας πολλές διακρίσεις ανάμεσα στις οποίες ήταν στην Αγία Πετρούπολη, στην πόλη Smolensk, το Grand Prix of Discovery 2007 στην πόλη Tiraspol. Επίσης έλαβε μέρος στο Martisoare Dorohoian Festival το 2012,ενώ κατέκτησε την 2η θέση στο Slavic Bazaar festival στην πόλη Vitebsk το 2016. Συμμετείχε στις ακροάσεις για το ρωσικό The Voice το 2017 ενώ 2018 συμμετείχε στον εθνικό τελικό της χώρας “O Melodie Pentru Europa 2018” με το τραγούδι Agony, τερματίζοντας στην 5η θέση.
Η Anna Odobescu είναι παντρεμένη με τον τραγουδιστή και συνθέτη Alexandru Vdovicenco ενώ δηλώνει η ίδια ότι βρίσκει την εσωτερική γαλήνη στην μουσική.

Το τραγούδι “Stay”

H Anna θα εκπροσωπήσει την Μολδαβία με το τραγούδι “Stay”. Πίσω από τους στίχους και σύνθεση του τραγουδιού υπάρχει ελληνικό ενδιαφέρον καθώς μεταξύ των στιχουργών θα δούμε τον Γιώργο Καλπακίδη. Μαζί του στους στίχους και μουσική του τραγουδιού είναι οι  Thomas Reil, Jeppe Reil και  Maria Broberg 
Στην σκηνή της Eurovision στο Τελ Αβίβ, η Anna θα έχει στο πλευρό της στα φωνητικά τους  Mihaela Andrei, Andrei Ștefăneț, Andreea Portarescu.
Δείτε παρακάτω τους στίχους του τραγουδιού:
Hold on, even with the wind we’ll make it
Be strong, keep the fire burning inside
Go on, as I breathe in you
Look into my eyes, fly me high right up to the sky
Stay, until I find a way, to be together
Forever’s here to… stay
No matter what they say
It’s now or never, it’s forever
This time, we can try to keep our story
This crime, we can stop from breaking apart
No rhyme is a match for you
Never let me down, if I fall I’m nothing at all
Stay, until I find a way, to be together
Forever’s here to… stay
No matter what they say
It’s now or never, it’s forever
When you come stand beside me
The earth is moving fast
Stay… Stay… Ooh ooh ooh ooh ooh…
Stay… Stay… Ooh ooh ooh ooh ooh…
Stay, until I find a way, to be together
Forever’s here to… stay
No matter what they say
It’s now or never, it’s forever
Ακολουθεί το επίσημο μουσικό βίντεο της συμμετοχής:

 Η Μολδαβία στην Eurovision

Η Μολδαβία συμμετείχε για πρώτη φορά στον διαγωνισμό της Eurovision το 2005 και έκτοτε συμμετέχει συνεχώς. Η καλύτερη της θέση είναι η τρίτη το 2017 με τους Sunstroke Project  και το Hey Mama. Το 2018 κατέλαβε την 10η θέση με τους DoReDos και το Lucky Day, ένα τραγούδι το οποίο σκηνογράφησε ο Φωκάς Ευαγγελινός.

Με άριστα το 10 και ελάχιστο το 1, πόσο θα βαθμολογούσατε τη συμμετοχή της Μολδαβίας, "Stay"

4 σκέψεις για το “Γνωρίστε την συμμετοχή της Μολδαβίας “Stay” – Ψηφίστε στο Poll

  1. Φωνάρα η 4η ελληνικη συμμετοχή και μου αρέσει. Δεν με κάνει να βαριέμαι και το τραγούδι με την δεύτερη καλύτερη γέφυρα μετά το better love.

  2. Παρωχημένη επαναλαμβανόμενη γιουροβιζιονική μπαλάντα. Δυστυχώς στο live τα πράγματα ζορίζουν ακόμη περισσότερο. Δεν μου αρέσει καθόλου, θεωρώ σχεδόν σίγουρο τον αποκλεισμό. 3/10

    Καλή επιτυχία!

  3. Όταν ένα τραγούδι είναι πραγματικά τόσο, μα τόσο, αδιάφορο και τετριμμένο (τυπική περίπτωση δυστυχώς για τις περισσότερες συμμετοχές της Μολδαβίας όλα αυτά τα χρόνια), που δεν έχει κανείς να σχολιάσει τίποτα απολύτως.

    #34/41

    Καλή επιτυχία!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.