Γερμανία 2017: Πως θα επιλεγεί ο νικητής του Unser Song

Γερμανία 2017: Πως θα επιλεγεί ο νικητής του Unser Song

Σε ειδική συνέντευξη τύπου παρουσιάστηκαν πριν από λίγο οι υποψήφιοι του γερμανικού εθνικού τελικού που διεξάγεται αύριο, αλλά και οι συντελεστές των δύο υποψήφιων τραγουδιών, που θα τα ακούσουμε σε διαφορετικές ενορχηστρώσεις από τους πέντε διαγωνιζόμενους. Αύριο λοιπόν το βράδυ το Unser Song 2017 ολοκληρώνεται. Ο νικητής θα επιλεγεί με την ψήφο του γερμανικού κοινού μόνο. Παρ’ όλα αυτά ένα expert panel θα σχολιάσει τις ερμηνείες των διαγωνιζόμενων και για πρώτη φορά θα έχουμε και τη συμμετοχή fans από όλο τον κόσμο μέσω της εφαρμογής της Eurovision στα κινητά τηλέφωνα.

Το Unser Song 2017 θα το παρουσιάσει για μία ακόμα φορά η Barbara Schöneberger, ενώ την κριτική επιτροπή που θα έχει απλά και μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα θα απαρτίζουν η Lena νικήτρια της Eurovision 2010, ο Tim Bendzko τραγουδιστής και συνθέτης και ο Florian Silbereisen τραγουδιστής και τηλεοπτικός παρουσιαστής.

Όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει μέσα από την ειδική εφαρμογή της Eurovision για τα κινητά (Eurovision Vibes), οι fans από όλο τον κόσμο θα μπορούν να ψηφίσουν τον αγαπημένο τους υποψήφιο, αλλά και το τραγούδι που επιθυμούν. Η ψηφοφορία αυτή δεν θα επηρεάσει το αποτέλεσμα, αλλά θα είναι ενδεικτική της προτίμησης των fans ανά τον κόσμο και τα αποτελέσματα της θα προβληθούν κατά τη διάρκεια του αυριανού τελικού, ώστε να βοηθήσουν τους Γερμανούς να επιλέξουν σωστά και να ξεκολλήσουν από την τελευταία θέση που επί δύο συναπτά έτη βρέθηκαν.

Πέρα όμως από το διαγωνιστικό μέρος οι Γερμανοί μας έχουν υποσχεθεί ένα λαμπρό σόου. Καλεσμένοι του Unser Song 2017 θα είναι τρεις πρώην νικήτριες του διαγωνισμού, πέρα φυσικά από τη Lena που θα είναι στο expert panel. Εκτός από τις δικές του νικητήριες συμμετοχές, θα ερμηνεύσουν άλλο ένα νικητήριο τραγούδι του διαγωνισμού σαν διασκευή. Περισσότερες πληροφορίες για τις εμφανίσεις της Ruslana, Conchita και Nicole στο αυριανό Unser Song 2017 μπορείτε να δείτε στο προηγούμενό μας άρθρο.

Με τρεις νικήτριες της Eurovision ο γερμανικός τελικός

Πως θα αναδειχθεί ο νικητής

Με μία σχετικά πολύπλοκη διαδικασία θα αναδειχθεί ο νικητής του Unser Song 2017. Συγκεκριμένα θα υπάρχουν τέσσερις γύροι ψηφοφορίας και αλλεπάλληλοι αποκλεισμοί. Αναλυτικότερα:

1ος Γύρος

Στον πρώτο γύρο του διαγωνισμού οι πέντε υποψήφιοι θα ερμηνεύσουν μία διασκευή γνωστού κομματιού της επιθυμίας τους. Μετά τα σχόλια της κριτικής επιτροπής και την ψήφο του γερμανικού κοινού, οι δύο με τη χαμηλότερη βαθμολογία θα αποκλειστούν.

2ος Γύρος

Οι τρεις εναπομείναντες υποψήφιοι θα ερμηνεύσουν σε διαφορετικές ενορχηστρώσεις το πρώτο από τα δύο τραγούδια. Με τον ίδιο με πριν τρόπο ο ένας από τους τρεις θα αποκλειστεί.

3ος Γύρος

Οι δύο διαγωνιζόμενοι που έχουν μείνει στη διαδικασία θα ερμηνεύσουν το δεύτερο τραγούδι. Το τηλεοπτικό κοινό θα κληθεί να ψηφίσει πλέον μεταξύ των τεσσάρων ερμηνειών των δύο υποψηφίων που είναι ακόμα στο Unser Song 2017 και των δύο δηλαδή τραγουδιών που ετοιμάστηκαν για τη Eurovision. Οι δύο καλύτερες ερμηνείες θα περάσουν στον τελικό γύρο.

4ος Γύρος

Στον τελικό γύρο θα έχουμε είτε τους δύο υποψηφίους με το ίδιο τραγούδι, είτε τους δύο υποψηφίους αλλά με διαφορετικό τραγούδι, είτε τον έναν μόνο υποψήφιο με τα δύο τραγούδι. Το τηλεοπτικό κοινό και εδώ θα κληθεί να αποφασίσει μεταξύ των δύο επιλογών, όποιες και αν είναι αυτές, όπως περιγράφηκαν παραπάνω. Νομίζουμε ότι θα έχει αρκετό ενδιαφέρον.

Η ψηφοφορία μέσω της εφαρμογής θα ξεκινήσει σήμερα το απόγευμα με την ανακοίνωση και των υποψήφιων τραγουδιών και θα διαρκέσει μέχρι αύριο το βράδυ, όταν θα κλείσει και η ψηφοφορία του γερμανικού κοινού.

Μόλις ανακοινωθούν τα υποψήφια τραγούδια ο infegreece θα σας ενημερώσει. Σας υπενθυμίζουμε ότι τα δύο τραγούδια υπογράφουν ομάδες δημιουργών από όλο τον κόσμο και επελέγησαν φέτος από τη γερμανική δημόσια τηλεόραση, έχοντας την πεποίθηση, πως θα τους φέρουν ψηλά στο βαθμολογικά πίνακα. Αυτό αποτυπώνεται εξάλλου και τις τελευταίες ημέρες στον πίνακα των στοιχημάτων, που η Γερμανία έχει ανοδική πορεία.

Οι τίτλοι των δύο τραγουδιών που οι πέντε υποψήφιοι Axel Feige, Felicia Lu Kürbiß, Helene Nissen, Levina και Sadi θα κληθούν να ερμηνεύσουν σε διαφορετικές ενορχηστρώσεις όπως ήδη έχουμε αναφέρει είναι:

Perfect life (Lindy Robbins, Dave Bassett, Lindsay Ray)
Wildfire (Marin Larsen, Greg Holden, Tofer Brown)
Μείνετε συντονισμένοι στον infegreece για να ακούσετε τα υποψήφια τραγούδια του Unser Song 2017.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.