Γερμανία: Με τον Michael Schulte και το You Let Me Walk Alone στη Λισαβόνα!

Γερμανία: Με τον Michael Schulte και το You Let Me Walk Alone στη Λισαβόνα!

Ολοκληρώθηκε πριν λίγο, στο Studio Berlin Adlershof στο Βερολίνο η εκπομπή Unser Lied für Lissabon (Ένα τραγούδι για τη Λισαβόνα). Νικητής της βραδιάς  με το τραγούδι You Let Me Walk Alone ο Michael Schulte  οποίος θα ταξιδέψει τον Μάιο στην Λισαβόνα και θα προσπαθήσει να φέρει την Γερμανία πίσω στο δρόμο των επιτυχιών.

Το show ξεκίνησε 21:15 ώρα Ελλάδος και παρουσιαστές ήταν η Ελληνικής καταγωγής Linda Zervakis και ο τηλεπαρουσιαστής Elton.

Οι δύο παρουσιαστές ήταν ευδιάθετοι και δεν παρέλειψαν να αναφέρουν τα τελευταία κατορθώματα της Γερμανίας στην Eurovision (2015/2016 Τελευταία θέση, 2017 προτελευταία). Στην συνέχεια έγινε παρουσίαση των έξι σημερινών φιναλίστ οι οποίοι ήταν οι:

  • Ivy Quainoo – House on fire
  • Michael Schulte – You Let Me Walk Alone
  • Natia Todua – My Own Way
  • Ryk – You and I
  • voXXclub – I mog Di so
  • Xavier Darcy – Jonah

Ακολούθησε η επεξήγηση του πώς θα προκύψει ο νικητής με την ψηφοφορία κοινού και κριτικής επιτροπής, η οποία αποτελείται από ένα εκατονταμελές πάνελ αποτελούμενο από φανς της Eurovision και από μία διεθνή επιτροπή 19 μελών.

Η Παρουσίαση των τραγουδιών

 

  • Natia Todua – My Own Way 

H Νάτια είναι η πρώτη που ανέβηκε στην σκηνή. Γεννημένη στην Τιφλίδα της Γεωργίας και μόλις 21 ετών ανέβηκε με αυτοπεποίθηση στη σκηνή. Η νικήτρια του Γερμανικού Voice φορώντας μία λευκή φόρμα πραγματικά ξεσήκωσε το κοινό αν και μόνη της επί σκηνής με δύο φωνητικά στο πλάι. Το τραγούδι μοντέρνο, αλλά δεν νομίζουμε να μπορεί να κάνει την έκπληξη.

  • Ryk – You and I 

Επόμενος στη σκηνή ο Ryk. Μια υπέροχη μπαλάντα από μία υπέροχη φωνή. Πιάνο τσέλο βιολιά και μία μπαλαρίνα που χορεύει πάνω στο πιάνο συνοδεύουν τον Ryk. Παρατεταμένο χειροκρότημα για μία μαγική ερμηνεία.

  • voXXclub – I mog Di so 

Πέντε αγόρια από την Γερμανία που αποτελούν τους voXXclub, ακολουθούν. Ξεκινάνε την παρουσίαση του πραγματικά ανεβαστικού και χαρούμενου τραγουδιού τους πάνω σε πλατφόρμες ενώ στο τέλος του τραγουδιού κατεβαίνουν στο κοινό και τραγουδάν μαζί τους. Δεύτερο τραγούδι με δυνατό χειροκρότημα.

  • Xavier Darcy – Jonah 

Μετά από ένα μικρό διάλειμμα (όχι για διαφημίσεις)  επιστρέφουμε με τον τέταρτο υποψήφιο. Ο Xavier τραγουδάει ένα country τραγουδάκι με πολύ πάθος παρέα με την κιθαρούλα του. Μπορεί να κάνει την έκπληξη; Δύσκολα…..

  • Ivy Quainoo – House on fire 

Και ήρθε η ώρα για….φωτιά. Η 25χρονη Ήβη έβαλε πραγματικά φωτιά όχι μόνο στο σπίτι αλλά και στο στούντιο. Πολύ δυνατή παρουσία η οποία όμως κάτι της λείπει. Μπορεί να κάνει την έκπληξη σήμερα.

  • Michael Schulte – You Let Me Walk Alone 

Ο Τελευταίος διαγωνιζόμενος για σήμερα τραγουδάει ένα τραγούδι για τον πατέρα του. Μελωδικό, δυνατό συγκινητικό και εκτελεσμένο μοναδικά απο τον Michael. Το τρίτο τραγούδι με δυνατό χειροκρότημα.

 Interval act

Ο 18χρονος Mike Singer ανέβηκε στη σκηνή κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας του κοινού για να ερμηνεύσει το τραγούδι του Deja Vu. Μια καλή επιλογή για την Γερμανία για τα επόμενα χρόνια….. Τι λέτε;

Ακολούθησε ένα αφιέρωμα στον Salvador Sobral για την νίκη του στο Κίεβο τον περασμένο Μάιο και μια μικρή συνέντευξη στο Green room με τους έξι υποψηφίου λίγο πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Επίσης, η Λίντα αναφέρθηκε και στην  Ελλάδα, για την ματαίωση του Ελληνικού Τελικού και ότι την χώρα μας θα εκπροσωπήσει η Γιάννα Τερζή.

Η Ψηφοφορία

Η ψηφοφορία η οποία έγινε ταυτόχρονα για την επιτροπή των fans (Eurovision Panel), την ειδική επιτροπή (International Jury) αλλά και την ψηφοφορία του κοινού (televote) ανέδειξαν νικητή με τρία 12αρια τον Michael Schulte.

Unser Lied für Lissabon – 22 February 2018
Draw Artist Song Eurovision
Panel
International
Jury
Televote Total Place
1 Natia Todua “My Own Way” 5 6 6 17 6
2 Ryk “You and I” 10 8 5 23 3
3 voXXclub “I mog Di so” 6 5 10 21 5
4 Xavier Darcy “Jonah” 8 10 7 25 2
5 Ivy Quainoo “House on Fire” 7 7 8 22 4
6 Michael Schulte “You Let Me Walk Alone” 12 12 12 36 1

12 σκέψεις για το “Γερμανία: Με τον Michael Schulte και το You Let Me Walk Alone στη Λισαβόνα!

  1. Ούτως ή άλλως απεχθάνομαι αυτά τα ζαχαρώδη υπερσυναισθηματικά τραγουδία. Στην συγκεκριμένη περίπτωση επιπλέον ο τυπος φαλτσάρει σχεδόν σε όλο το τραγούδι.

  2. Μέχρι στιγμής:

    Μου αρέσουν (αρκετά ως πολύ):
    Γαλλία
    Αλβανία
    Ιταλία
    Ελλάδα
    Γερμανία

    Έτσι κι έτσι:
    Σερβία
    Ελβετία
    Δανία
    Ηνωμένο βασίλειο

    Δε μου αρέσουν:
    Τσεχία
    Λευκορωσία
    Μαυροβούνιο
    Μάλτα
    Ισπανία

  3. Ωραια συμμετοχη αλλα φοβαμαι μη ξαχαστει στο televoting και για ακομα μια φορα η Γερμανια θα αδικηθει με μια πολυ χαμηλη θεση…
    Ισως να χει την τυχη της αυστριας το 2015…
    Παντως το you and i ηταν καλυτερο.

    1. H μπαλαρίνα πάνω στο πιάνο τo φτήνηνε εντελώς αν και σαν τραγούδι βγήκε πιο κλασάτο από τα υπόλοιπα…Και για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, άψογοι φωνητικά ήταν μόνο ο Xavier (που βγήκε 2ος) και η Ivy…

  4. Το σκηνικο πισω με τις φωτογραφιες απο την ζωη του κανει λιγο Ed Sheeran – Photograph με τον οποιο και μοιαζει καπως εμφανισιακα (τουλαχιστον στα χρωματα). Το τραγουδι θυμιζει εντονα Adele – Someone like you οπως αναφερατε αλλα εμενα σε καποια σημεια μου θυμιζει και Kelly Clarckson -Piece by piece οπως το τραγουδησε στο American Idol στην acoustic version δηλαδη.

    Απο εκει και περα ειναι ενα τραγουδι που δεν με ενοχλει, το ακουω ευχαριστα αλλα δεν ξερω τι καταληξη θα εχει στην Λισσαβωνα. Δεν θα μου κανει εντυπωση ουτε αν το δω να βγαινει τελευταιο γιατι περασε απαρατηρητο στο κοινο ουτε αν το δω να ειναι τριαδα. Στις επιτροπες θα τα παει καλα πιστευω. Στο κοινο δεν ξερω.

  5. Εμενα μ αρέσει αρκετά. Προφανως κ ειναι επηρεασμένος από ολους αυτους τους καλλιτέχνες που αναφέρετε, αλλά αντιγραφή δεν το θεωρώ με τπτ… Καταφερε ηδη να ανεβάσει τη Γερμανία στην 9η θεση στα στοιχηματα. Μια νικη που ήταν ομοφωνη..κοινο, επιτροπη κ eurovision pannel!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.