Γερμανία: Με εσωτερική επιλογή και το 2021 – Ο Ben Dolic θα υποβάλλει ξανά τραγούδι

Γερμανία: Με εσωτερική επιλογή και το 2021 – Ο Ben Dolic θα υποβάλλει ξανά τραγούδι

O γερμανικός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός, NDR, επιβεβαίωσε σήμερα ότι η Γερμανία θα συμμετάσχει στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2021 στο Ρότερνταμ και ότι μια νέα συμμετοχή θα επιλεγεί για την επόμενη Eurovision με νέο όμως εκπρόσωπο που θα κληθεί να φέρει τη γερμανική σημαία στον επόμενο διαγωνισμό.

Η NDR / ARD δεν επέτρεψε την άμεση εκπροσώπηση της χώρας από τον Ben Dolic για το επόμενο έτος αλλά θα του επιτραπεί να υποβάλλει συμμετοχή για να συμμετάσχει στη διαδικασία εθνικής επιλογής και εάν κερδίσει τον διαγωνισμό εσωτερικής επιλογής να εκπροσωπήσει την χώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ben θα επιστρέψει και πάλι με τραγούδι του Boris Milanov για να διεκδικήσει το εισιτήριο για την Ολλανδία. Ο λόγος που δεν εκπροσωπεί την χώρα ξανά είναι ότι κατά τον ραδιοτηλεοπτικό φορέα σημασία δεν έχει μόνο ο τραγουδιστής αλλά κι όλο το πακέτο μαζί με ένα τραγούδι που θα ξεχωρίσει.

Έτσι, η Γερμανία εντάσσεται στη λίστα των χωρών που έχουν μέχρι τώρα επιβεβαιώσει την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν στην Eurovision 2021 και θα επιλέξουν ένα νέο εκπρόσωπο για τον διαγωνισμό. Ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας επιβεβαίωσε ότι η Γερμανία θα χρησιμοποιήσει την ίδια διαδικασία με το 2020 για να επιλέξει τον εκπρόσωπο του 2021. Δύο τύπου επιτροπές θα καθορίσουν το αποτέλεσμα: μία 100μελής επιτροπή που θα αποτελείται από θαυμαστές της Eurovision και μία 20μελής κριτική επιτροπή που θα αποτελείται από διεθνείς εμπειρογνώμονες μουσικής.

Η Γερμανία στην Eurovision

Η Γερμανία έκανε το ντεμπούτο της στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision το 1956 και είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη του διαγωνισμού. Η χώρα έχει κερδίσει δύο φορές τον διαγωνισμό (1982, 2010) και έχει φιλοξενήσει επιτυχώς την εκδήλωση τρεις φορές (Φρανκφούρτη 1958, Μόναχο 1983, Ντίσελντορφ 2011). Η Γερμανία έχει συμμετάσχει 63 φορές στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision και έχασε μόνο μία φορά όταν υποβιβάστηκε το 1996. Το 1996 διοργανώθηκε ένας ηχητικός μη τηλεοπτικός ημιτελικός για την Eurovision στο Όσλο κι η Γερμανία ήταν ένα από τα κράτη που δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις με τη Δανία, το Ισραήλ, τη Ρωσία, την Ουγγαρία, τη Ρουμανία και τη Βόρεια Μακεδονία (ΠΓΔΜ).) 

Πηγή εξωφύλλου: Esctoday

Eπιμέλεια κειμένου: Κώστας Καραχάλιος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.