Γαλλία: Εσωτερικά θα επιλεγεί η συμμετοχή της χώρας για την Eurovision 2020

Γαλλία: Εσωτερικά θα επιλεγεί η συμμετοχή της χώρας για την Eurovision 2020

Έπειτα από δύο χρόνια που η Γαλλία επέλεγε την συμμετοχή της για την για την Eurovision μέσω του Destination Eurovision, αποφάσισε ότι ήρθε η στιγμή να επιστρέψει στην εσωτερική επιλογή.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Parisien, η επικεφαλής ψυχαγωγίας της France TélévisionsAlexandra Redde-Amiel, δήλωσε ότι δεν θα ανανεωθεί για τρίτη χρονιά από την France 2 το Destination Eurovision.

Οι λόγοι που φαίνεται να οδήγησαν τους υπεύθυνους σε κάτι τέτοιο, είναι δύο. Πρώτον, τα χαμηλά ποσοστά τηλεθέασης, ειδικά σε σχέση με την Eurovision, και δεύτερον, η επιθυμία να αναληφθεί ο έλεγχος.

Η Alexandra Redde-Amiel, δήλωσε:

Θέλουμε να ελέγξουμε την διαδικασία περισσότερο, με εσωτερική επιλογή. Αυτό θα κάνει η Ισπανία και η Αγγλία φέτος. Θα αναπτύξουμε με διαφορετικό τρόπο τις δυνάμεις μας. Σκεφτόμαστε αρκετά πιθανά σενάρια. Με την αλλαγή της διαδικασίας μας, ελπίζουμε να φτάσουμε στο βάθρο το 2020. Ζητήσαμε από Γάλλους στιχουργούς και συνθέτες να υποβάλουν τραγούδια, αλλά και από ξένους, για πρώτη φορά.

Τέλος, σύμφωνα με την Le Parisien, η συμμετοχή που θα εκπροσωπήσει την Γαλλία στον διαγωνισμό, θα παρουσιαστεί μέσω τηλεοπτικής εκπομπής, πιθανότατα στα μέσα Μαρτίου.

Η Γαλλία είναι μία από τις 14 χώρες που πήραν μέρος στην παρθενική Eurovision το 1956, απουσιάζοντας μόνο δύο χρονιές, το 1974 και το 1982. Έχει καταφέρει να έρθει στην πρώτη θέση πέντε φορές (1958, 1960, 1962, 1969, 1977), ενώ το 2014 έφερε το χειρότερο αποτέλεσμα στην ιστορίας της, μιας και κατέληξε τελευταία με 1 μόνο βαθμό. Φέτος την χώρα εκπροσώπησε ο Bilal Hassani με το τραγούδι Roi, τερματίζοντας στην 16η θέση του τελικού με 106 βαθμούς. 

Μία σκέψη στο “Γαλλία: Εσωτερικά θα επιλεγεί η συμμετοχή της χώρας για την Eurovision 2020

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.