Εσθονία: Ακούστε τα τραγούδια του Eesti Laul 2020

Εσθονία: Ακούστε τα τραγούδια του Eesti Laul 2020

Βγήκαν στην δημοσιότητα τα 20 τραγούδια που θα διαγωνιστούν στο Eesti Laul 2020, του φεστιβάλ μέσω του οποίου θα επιλεγεί η συμμετοχή της Εσθονίας για την Eurovision 2020 που θα διεξαχθεί στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας. Τα 20 υποψήφια τραγούδια είναι χωρισμένα σε δύο ημιτελικούς των 10 συμμετοχών που θα διεξαχθούν στις 13 & 15 Φεβρουαρίου. Από κάθε ημιτελικό θα προκριθούν 6 τραγούδια στον μεγάλο τελικό ο οποίος θα διεξαχθεί στις 29 Φεβρουαρίου. Αναλυτικά οι 20 συμμετοχές των 2 ημιτελικών:

A’ Ημιτελικός – 13 Φεβρουαρίου

Β’ Ημιτελικός – 15 Φεβρουαρίου

Ανάμεσα στους 20 συμμετέχοντες συναντάμε την Laura Põldvere η οποία εκπροσώπησε την Εσθονία 2 φορές στην Eurovision, το 2005 ως μέλος του συγκροτήματος Suntribe με το τραγούδι Let’s get loud, και το 2017 σε ντουέτο με τον  Koit Toome στο τραγούδι Verona. Καμία όμως από τις δύο συμμετοχές της δεν έφτασε στον τελικό της Eurovision.

To παρόν δίνουν και οι Traffic το συγκρότημα του Stig Rästa, με το τραγούδι Üks kord veel, αυτή είναι η τέταρτη συμμετοχή του συγκροτήματος στο Eesti Laul. Θυμίζουμε ότι ο Stig Rästa συμμετείχε στην Eurovision 2015 μαζί με την Elina Born στο τραγούδι Goodbye to yesterday. Ανάμεσα στους συντελεστές του τραγουδιού είναι και ο Victor Crone που εκπροσώπησε φέτος την Εσθονία στο Τελ Αβίβ με το τραγούδι Storm καταλαμβάνοντας της 20η θέση.

Ανάμεσα στους υποψήφιους υπάρχουν αρκετοί καλλιτέχνες οι οποίοι υπήρξαν αρκετές φορές στο παρελθόν υποψήφιοι χωρίς όμως να καταφέρουν να εκπροσωπήσουν την Εσθονία στην Eurovision, όπως ο Uku Suviste, ο Rasmus Rändvee και ο Stefan. Τέλος  συναντάμε  την Tanja, εκπρόσωπο της Εσθονίας το 2014 με το τραγούδι Amazing, να είναι μια εκ των συνθετών του τραγουδιού Without a reason για τους Little Mess.

H Εσθονία συμμετέχει στον διαγωνισμό της Eurovision από το 1994 και μετράει μέχρι σήμερα 25 συμμετοχές. Κέρδισε τον διαγωνισμό μια φορά, το 2001 με τους  Tanel Padar, Dave Benton & 2XL και το τραγούδι Everybody, ήταν μάλιστα η πρώτη χώρα  προερχώμενη από την πρώην ΕΣΣΔ που κέρδισε τον διαγωνισμό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.