Βοσνια-Ερζεγοβίνη: Απούσα από την Eurovision 2020

Βοσνια-Ερζεγοβίνη: Απούσα από την Eurovision 2020

Η δημόσια τηλεόραση της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης BHRT επιβεβαίωσε πριν λίγες ημέρες ότι θα απέχει από την Eurovision 2020. Αυτή θα είναι η τέταρτη συνεχόμενη χρονιά που η Βαλκανική χώρα θα απέχει από τον Πανευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού.

Ο κύριος λόγος της αποχής της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης στον διαγωνισμό της Eurovision είναι το υπερβολικά υψηλό χρέος της BHRT προς την EBU, εξαιτίας του οποίου έχουν επιβληθεί κυρώσεις στην δημόσια τηλεόραση της χώρας.

Η Βοσνία-Ερζεγοβίνη έλαβε για πρώτη φορά μέρος στον διαγωνισμό ως ανεξάρτητη χώρα το 1993, αμέσως μετά την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας. Υψηλότερη θέση της χώρας στον διαγωνισμό ήταν η τρίτη στην Eurovision 2006 στην Αθήνα με το συγκρότημα Hari Mata Hari και το τραγούδι Lejla. Τελευταία συμμετοχή της χώρας στον διαγωνισμό ήταν το 2016 με τους Dalal & Deen feat. Ana Rucner & Jala και το τραγούδι Ljubav Je που κατέλαβε την 11η θέση στον ημιτελικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.