Βέλγιο: Με τον Jérémie Makiese στην Eurovision 2022

Βέλγιο: Με τον Jérémie Makiese στην Eurovision 2022
To Βέλγιο είναι η πρώτη χώρα που ανακοίνωσε τον εκπρόσωπό της για την Eurovision 2022, πρόκειται για τον 21χρονο Jérémie Makiese, ο οποίος είναι ένα από τα ανερχόμενα μουσικά ταλέντα της χώρας του.

Η Γαλλόφωνη δημόσια τηλεόραση του Βελγίου RTBF είχε ανακοινώσει πριν μια εβδομάδα πως ο εκπρόσωπος του Βελγίου θα ανακοινωνόταν στην ραδιοφωνική εκπομπή Le 8/9 στο VivaCité radio, όπως και έγινε. Έτσι  το Βέλγιο συνεχίζει την παράδοση των τελευταίων ετών να είναι η πρώτη χώρα που επιλέγει τον εκπρόσωπό της για την Eurovision.

Ποιος είναι ο Jérémie Makiese;

O Jérémie Makiese γεννήθηκε το 2000 στην Αμβέρσα και έχει καταγωγή από το Κονγκό. Είναι ένας από τους νέους καλλιτέχνες του Βελγίου καθώς έγινε γνωστός μόλις φέτος μετά από την συμμετοχή του στην 9η σεζόν του Γαλλόφωνου Βελγικού The Voice όπου κατέκτησε την πρώτη θέση. Μετά την νίκη του στο The Voice τον Ιούνιο, δήλωσε σε τοπικά μέσα πως ήταν όνειρό του να εκπροσωπήσει το Βέλγιο στον διαγωνισμό της Eurovision.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ πως όλοι οι καλλιτέχνες που επιλέχθηκαν από την RTBF για την Eurovision από το 2013 μέχρι σήμερα, ξεκίνησαν την καριέρα τους από The Voice Belgique, (Roberto Bellarosa 2013, Loïc Nottet 2015, Blanche 2017, Eliot 2019).

Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό το πότε θα ανακοινωθεί το τραγούδι με το οποίο ο Jérémie Makiese θα εκπροσωπήσει το Βέλγιο στην Eurovision 2022.

Το Βέλγιο στην Eurovision

Το Βέλγιο συμμετέχει στην Eurovision από τον πρώτο κιόλας διαγωνισμό, το 1956, και τον έχει κερδίσει μόλις μια φορά το 1986 με της Sandra Kim και το J’aime la vie. Εκπρόσωποι του Βελγίου το 2021 ήταν οι Hooverphonic οι οποίοι με το τραγούδι Wrong Place έφτασαν στην 19η θέση.

Eικόνα:NewsWep

Μία σκέψη στο “Βέλγιο: Με τον Jérémie Makiese στην Eurovision 2022

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.