Αυστραλία: Με την Kate Miller Heidke και το Zero gravity στο Τελ Αβίβ

Αυστραλία: Με την Kate Miller Heidke και το Zero gravity στο Τελ Αβίβ

Ολοκληρώθηκε προ ολίγου το Australia Decides 2019, o πρώτος εθνικός τελικός στην ιστορία της Αυστραλίας στην Eurovision καθώς μέχρι πέρσι η χώρα επέλεγε τους εκπροσώπους της μέσω απευθείας ανάθεσης. Μεγάλη νικήτρια αναδείχθηκε η  Kate Miller Heidke με το τραγούδι Zero gravity, μια δημιουργία της ίδιας της τραγουδίστριας και του συζύγου της Keir Nuttall. 

Η ΒΡΑΔΙΑ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ 

Η αποψινή βραδιά διεξάχθηκε στο Gold Coast Convention and Exhibition Centre με παρουσιαστές τους Myf Warhurst and Joel Creasey, ενώ καλεσμένη ήταν η Dami Im η οποία ερμήνευσε το Sound of Silence με το οποίο έφερε την 2η θέση για την Αυστραλία στην Eurovision 2016 καθώς και ένα νέο τραγούδι της.

Απόψε διαγωνίστηκαν συνολικά οι παρακάτω 10 συμμετοχές:

  1. Ella Hooper – Data Dust
  2. Electric Fields – 2000 and Whatever
  3. Mark Vincent – This Is Not the End
  4. Aydan Calafiore – Dust
  5. Courtney Act – Fight for Love
  6. Leea Nanos – Set Me Free
  7. Sheppard – On My Way
  8. Alfie Arcuri – To Myself
  9. Kate Miller-Heidke – Zero Gravity
  10. Tania Doko – Piece of Me

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η Kate Miller-Heidke

Η Kate Miller-Heidke είναι γεννημένη το 1981 και κατάγεται από το Brisbane της Αυστραλίας. Έχει κυκλοφορήσει συνολικά 5 δίσκους από το 2007 μέχρι σήμερα όπου όλοι τους βρέθηκαν σε υψηλές θέσεις των Αυστραλιανών charts με τον πρώτο της δίσκο Little Eve να γίνεται χρυσός και τον δεύτερο της Curiouser να γίνεται Πλατινένιος. Εκτός από τραγουδίστρια είναι και ηθοποιός και παίξει σε αρκετές ταινίες και musicals, ως ηθοποιός μάλιστα έχει κατακτήσει 5 θεατρικά βραβεία Helpman. Ως τραγουδίστρια ερμηνεύει συνήθως μαζί με την μπάντα της αποτελούμενη από τον σύζυγο της Keir Nuttall και τους Scott Saunders και Steve Pope. Το τραγούδι είναι γραμμένο εξολοκλήρου στα αγγλικά και είναι ένα κομμάτι που συνδυάζει Pop και οπερετικούς ήχους ενώ χαρακτηριστικό της σκηνικής παρουσίας της Kate ήταν το υπερυψωμένο της φόρεμα.

Τα αποτελέσματα κρίθηκαν κατά 50% από την επιτροπή και κατά 50% από το televoting με την Kate Miller-Heidke να κερδίζει και στα δύο. Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα (από escxtra.com):

Song Number Act Song Jury Sore Australia’s Score Total Place
1 Ella Hooper “Data Dust” 12 6 18 10
2 Electric Fields “2000 and Whatever” 44 70 114 2
3 Mark Vincent “This Is Not The End” 19 19 38 7
4 Aydan “Dust” 38 10 48 6
5 Courtney Act “Fight For Love” 26 26 52 4
6 Leea Nanos “Set Me Free” 10 11 21 9
7 Sheppard “On My Way” 41 46 87 3
8 Alfie Arcuri “To Myself” 35 14 49 5
9 Kate Miller-Heidke “Zero Gravity” 48 87 134 1
10 Tania Doko “Piece of Me” 17 6 23 8

H Αυστραλία συμμετέχει στον διαγωνισμό της Eurovision από το 2015 με καλύτερο της αποτέλεσμα το 2016 όταν με την Dami Im και το Sound of silence με το οποίο έφτασε ως την δεύτερη θέση του διαγωνισμού, ενώ το 2018 με την Jessica Mauboy και το We got love κατέγραψε το χειρότερο της μέχρι σήμερα αποτέλεσμα, την 20η θέση. Πιστεύετε ότι στην 5η της συμμετοχή με την Kate Miller Heidke μπορεί η Αυστραλία να κατακτήσει το πρώτο της βραβείο στον διαγωνισμό;

14 σκέψεις για το “Αυστραλία: Με την Kate Miller Heidke και το Zero gravity στο Τελ Αβίβ

  1. Η παραγωγή ήταν καλή, το show κουραστικό (ατελείωτο μπλα-μπλα, πάμπολλα διαφημιστικά, τεράστια εισαγωγικά φιλμάκια), το γενικό επίπεδο των τραγουδιών εν τέλει μέτριο, η καλύτερη συνολικά συμμετοχή κέρδισε. Νομίζω όμως ότι πρέπει να επανεξεταστεί η σκηνική προσέγγιση, ένα ήδη υπερβολικό τραγούδι δεν χρειάζεται και τόσο φορτωμένη παρουσίαση.

  2. Ωραία! Ένα χάλια κομμάτι στον ημιτελικό μας, από μία δυνατή στις επιτροπές χώρα… Ελπίζω φέτος να πάρουν αυτό που τους αξίζει ή αν περάσει, να περάσει οριακά…

  3. Εναλλακτική-οπερετική ποπ με προβληματική δομή στη σύνθεση, μια φάλτσα ερμηνεύτρια & μια σκηνική παρουσίαση που θυμίζει Καρναβάλι της Πάτρας.

  4. Καμία σχέση το Zero Gravity με το La Forza ή το Grande Amore σαν τραγούδι. Πιο κοντά στο La Voix της Σουηδίας 2009 ή το It’s My Life της Ρουμανίας 2013 αλλά έχει το δικό του χαρακτήρα και μια κάποια αυθεντικότητα. Δεν μου αρέσει καθόλου βέβαια και το βρίσκω ως και ενοχλητικό από ένα σημείο και μετά και αρκετά επαναλαμβανόμενο.

    Η σκηνική παρουσία χιλιοειδωμένη σε σημείο που λειτουργεί εις βάρος της συμμετοχής αντί να την βοηθάει να γκελάρει στο κοινό. Αν μια χώρα της δυναμικής της Αυστραλίας σε οικονομικούς πόρους, τεχνολογία, μουσική βιομηχανία, δεν μπορεί να παρουσιάσει κάτι πρωτότυπο σκηνικά αλλά αναλώνεται σε αντιγραφές πρόσφατων συμμετοχών τι να πεις.

    Στα θετικά η τραγουδίστρια που αποδίδει λάιβ αξιοπρεπώς ένα απαιτητικό κομμάτι. Τίποτα άλλο δυστυχώς. Το αν και κατά πόσο θα τα πάει καλά θα εξαρτηθεί από το επίπεδο των άλλων συμμετοχών και κατά πόσο θα ευνοηθεί από τις επιτροπές γιατί στο τελεβότινγκ προβλέπω άλλον έναν καταποντισμό για την Αυστραλία (τελευταία πέρυσι, προτελευταία πρόπερσι).

  5. Βαρετό….δεν σου μένει κάτι, σαν να μην έχει ρυθμό! Το μόνο θετικό, το εύρημα του χορευτή πίσω ως στήσιμο! Θα περάσει από τις επιτροπές σίγουρα και θα το περάσουν γενικότερα! Κακή επιλογή φέτος από την Αυστραλία….όχι οτι η περσινή ήταν τίποτα της προκοπής., αλλά λέμε! Η κοπέλα, εννοείτε ότι διαθέτει αξιόλογη φωνή…Χαίρομαι που είναι στον ημιτελικό μας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.