Αυστρία 2017: Ο Nathan Trent ορίστηκε ως εκπρόσωπος στο Κίεβο!

Αυστρία 2017: Ο Nathan Trent ορίστηκε ως εκπρόσωπος στο Κίεβο!

Όπως διαβάσαμε στο Eurovisionary, μετά από εσωτερική επιλογή, η αυστριακή τηλεόραση (ORF) αποφάσισε να δώσει στον -σχεδόν- πρωτοεμφανιζόμενο Nathan Trent (Nathanaele Koll) το χρίσμα της εκπροσώπησης της χώρας στη Γιουροβίζιον του Κιέβου. Προφανώς η περσινή 13η θέση που έφερε η φρέσκια Zoë οδήγησε σε ανάλογη επιλογή. Στην κριτική επιτροπή μάλιστα φιγουράρει, εκτός από τον Eberhard Forcher, μεγάλο όνομα της Αυστριακής μουσικής σκηνής (τραγουδιστής, καθηγητής μουσικής, DJ κλπ.) και ο Christof Straub, που δεν είναι άλλος από τον πατέρα και μάνατζερ της Zoë!

nathan-trent

Ο Nathan Trent γεννήθηκε το 1992 στο Innsbruck και κατάγεται από μουσική οικογένεια (ο πατέρας του είναι βιολιστής στην ορχήστρα του Εθνικού Θεάτρου του Innsbruck). Συνθέτει από 11 ετών και τραγουδά Pop και R’n’B σε τραγούδια που γράφει, ενορχηστρώνει και στα οποία κάνει την παραγωγή ο ίδιος. Είναι δίγλωσσος: μιλά γερμανικά και ιταλικά. Έχει κάνει ιδιαίτερα μαθήματα βιολιού και πιάνου ήδη από τριών ετών, ενώ έχει επίσης σπουδάσει τραγούδι, θέατρο και χορό, κυρίως τζαζ και σύγχρονο. Έχει παίξει από παιδί σε θεατρικά έργα και μιούζικαλ, αλλά και σε μια ταινία μικρού μήκους. Το τραγούδι του θα ανακοινωθεί μέσα στον Φεβρουάριο.

Η Αυστρία συμμετέχει στον διαγωνισμό από το 1957. Έχει κερδίσει δύο βραβεία, το 1966 με τον Udo Jürgens και το Merci, Chérie και το 2014 με την Concita Wurst και το Rise Like A Phoenix.

Ας πάρουμε μια γεύση από την δουλειά του καλλιτέχνη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.