Αρμενία JESC 2019: Ανακοινώθηκαν οι 10 φιναλίστ του εθνικού τελικού “Depi Mankakan Evratesil 2019”

Αρμενία JESC 2019: Ανακοινώθηκαν οι 10 φιναλίστ του εθνικού τελικού “Depi Mankakan Evratesil 2019”

Η Αρμενία θα επιλέξει την συμμετοχή της για τον επόμενο διαγωνισμό της Junior Eurovision στις 15 Σεπτεμβρίου, όπως έχει ανακοινώσει η δήμοσια τηλεόραση. Σήμερα ο Αρμένικος ραδιοτηλεοπτικός φορέας ανακοίνωσε τους δέκα καλλιτέχνες που θα διαγωνιστούν στον εθνικό τελικό της χώρας για την Junior Eurovision 2019. Η εικόνα ίσως περιέχει: 10 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, παιδί

Για δεύτερη συνεχή χρονιά η Αρμενία θα διεξάγει τον εθνικό τελικό “Depi Mankakan Evratesil” για να επιλέξει τον εκπρόσωπο της στον επερχόμενο διαγωνισμό της Junior Eurovision τον ερχόμενο Νοέμβριο στην πόλη Gliwice – Silesia της Πολωνίας. Συνολικά 10 καλλιτέχνες θα διεκδικήσουν το εισιτήριο για την Πολωνία στον τελικό της 15ης Σεπτεμβρίου. Αυτοί είναι οι:

  1. Anishok
  2. Ani Atayan 
  3. Anahit Arkelyan
  4. Vardan Margaryan
  5. Robert Bagratyan
  6. Rosa Eloyan
  7. Emily Hovhannisyan
  8. Angela Albertyan
  9. Narek Markosyan
  10. Karina Ignatyan

Τα χρόνια από το 2008 μέχρι το 2014 η χώρα επέλεγε τους εκπροσώπους της για τον διαγωνισμό μέσα από τον εθνικό τελικό με τίτλο “Junior Eurosong”. Από το 2015 ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας άρχισε να δείχνει προτίμηση στην διαδικασία εσωτερικής ανάθεσης. Από πέρυσι ωστόσο επανήλθε η επιλογή μέσα από εθνικό τελικό και συγκεκριμένα το Depi Mankakan Evratesil το οποίο ανέδειξε το 2018 νικητή τον L.E.V.O.N που εκπροσώπησε την χώρα στο Μινσκ της Λευκορωσίας.

Η Αρμενία στην Junior Eurovision

Η Αρμενία συμμετείχε πρώτη φορά στον διαγωνισμό το 2007. Η χώρα έχει να επιδείξει πληθώρα καλώς αποτελεσματων καθώε έχει πετύχει 7 φορές να καταταγεί στην πρώτη τριάδα. Το 2010 με τον Vladimir Arzumanyan με τον τραγούδι Mama πέτυχε την πρώτη της νίκη.

Αξιοσημείωτο είναι ότι στην πρώτη κιόλας συμμετοχή της στον δισγωνισμό παραλίγο να κερδίσει καθώς η Arevik με το τραγούδι Erazanq τερμάτισε στην 2η θέση μόλις έναν βαθμό μακριά από την κορυφή. Το χειρότερο αποτέλεσμα για την χώρα σημειώθηκε το 2008 με την συμμετοχή  της Monica ManucharovaIm Ergi Hnchyune, η οποία τερμάτισε 8η.

Πέρυσι ο νικητής του εθνικού τελικού, L.E.V.O.N, εκπροσώπησε την χώρα με το ομώνυμο τραγούδι  L.E.V.O.N το οποίο ήρθε 9ο στο 9th στον διαγωνισμό της Λευκορωσίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.