Αποτελέσματα Β’ ημιτελικού: Oι δέκα χώρες που προκρίθηκαν στον τελικό της Eurovision 2019

Αποτελέσματα Β’ ημιτελικού: Oι δέκα χώρες που προκρίθηκαν στον τελικό της Eurovision 2019

Ολοκληρώθηκε προ ολίγου ο B’ Ημιτελικός του 64ου διαγωνισμού της Eurovision 2019 στο Expo Tel Aviv μέσα από τον οποίο ακόμη δέκα χώρες πήραν το χρυσό εισιτήριο στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου.

Οι παρουσιαστές και το Interval Act

Η βραδιά είχε τους γνώιμους μας πλέον 4 οικοδεσπότες, Erez Tal και Bar Refaeli στην κεντρική σκηνή καθώς επίσης και τους Assi Azar και Lucy Ayoub στο green room, ενώ τον σχολιασμό για την ΕΡΤ έκαναν για ακόμη μια χρονιά ο Γιώργος Καπουτζίδης και η Μαρία Κοζάκου.Στον αποψινό ημιτελικό ως Interval Act εμφανιστήκε ο Izhar Cohen ο οποίος ήταν ο πρώτος από τους 4 νικητές της Eurovision για το Ισραήλ, το 1978 με το τραγούδι A-ba-ni-bi, και ο οποίος ερμήνευσε το τραγούδι Million Dreams μαζί με το συγκρότημα Shalva Band.

Στον αποψινό ημιτελικό διαγωνίστηκαν συνολικά 18 χώρες διεκδικώντας τις 10 πρώτες θέσεις που οδηγούσαν στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου. Τα αποτελέσματα καθορίστηκαν κατά 50% από τις πενταμελείς κριτικές επιτροπές που όρισε η κάθε χώρα και κατά 50% από την τηλεψηφοφορία του κοινού, τα αναλυτικά αποτελέσματα των οποίων θα τα μάθουμε μετά το τέλος του φετινού διαγωνισμού. Εκτός από τις 18 χώρες που διαγωνίστηκαν στον αποψινό ημιτελικό,  ψήφισαν και 3 από τις Big-5 χώρες που θα διαγωνιστούν απευθείας στον μεγάλο τελικό: Γερμανία,Ιταλία και Ηνωμένο Βασίλειο). Οι 18 συμμετοχές που διαγωνίστηκαν απόψε ήταν οι παρακάτω:

Αρμενία

Ιρλανδία 

Μολδαβία

Ελβετία 

Λετονία

Ρουμανία

Δανία 

Σουηδία 

Αυστρία

Κροατία

Μάλτα

Λιθουανία 

Ρωσία

Αλβανία 

Νορβηγία

Ολλανδία

Βόρεια Μακεδονία

Αζερμπαϊτζάν 

Οι προκριθέντες

Οι 10 χώρες που κατάφεραν να κερδίσουν την πολυπόθητη πρόκριση στον τελικό της Eurovision ήταν οι παρακάτω και ανακοινώθηκαν με την εξής σειρά:

Βόρεια Μακεδονία

Ολλανδία

Αλβανία

Σουηδία

Ρωσία

Αζερμπαϊτζάν

Δανία

Νορβηγία

Ελβετία

Μάλτα

Από την αποψινή βραδιά επιβεβαιώθηκαν αρκετά από τα προγνωστικά, όπως η πρόκριση της Ολλανδίας, Σουηδίας και της Ελβετίας. Υπήρξαν όμως και πολύ μεγάλες εκπλήξεις, όπως η πρόκριση της Βόρειας Μακεδονίας  που είχε να προκριθεί σε τελικό από το 2012. Επίσης η Ελβετία βλέπει ξανά τελικό μετά από 4 χρόνια αφού είχε να προκριθεί από το 2015.

Επίσης στο αποψινό σόου είδαμε και τις συμμετοχές  των τριών χωρών από τις Big -5 που ψήφιζαν σ’αυτόν τον ημιτελικό.

Ιταλία

Γερμανία

Ηνωμένο Βασίλειο

Πλέον οι προκριθέντες της αποψινής βραδιάς μαζί με τις 10 χώρες που προκρίθηκαν από τον Α’ Ημιτελικό της Τρίτης, θα συναντήσουν στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου τις 6 χώρες που προκρίθηκαν απευθείας σε αυτόν, δηλαδή τις Big-5 (Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Ιταλία) και την διοργανώτρια χώρα Ισραήλ, συμπληρώνοντας έτσι το σύνολο των 26 χωρών που θα διαγωνιστούν στον Μεγάλο τελικό στις 18 Μαΐου.

Μία σκέψη στο “Αποτελέσματα Β’ ημιτελικού: Oι δέκα χώρες που προκρίθηκαν στον τελικό της Eurovision 2019

  1. Εγώ ένα έχω να πω. Έχω αδειάσει με τα στοιχήματα τα έχω σιχαθεί. Καλύτερα να καταργηθούν πραγματικά γιατί αυτά απογειώνουν και χαντακωνουν τραγούδια. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν αυτό της Νορβηγίας. Την οποία τόσο καιρό την έθαβαν και την έριχναν στα τάρταρα δείχνοντας την να παλεύει για το εισιτήριο του τελικού και τώρα τσουπ την κάναν φαβορί μέσα σε 2 ώρες. Εμένα είναι το αγαπημένο μου τραγούδι για φέτος των keiino αλλά δεν έχει σημασία. Το γεγονός είναι τραγελαφικό!!! ΑΣ μην μιλήσουμε βέβαια για το πώς συμπεριφερονται στην Ελλάδα. Ντάξει για την Κύπρο το καταλαβαίνω χάλια performance αλλά για εμάς. Απολύτως αντικειμενικά το τραγούδι έπρεπε να ανεβαίνει και όχι να πέφτει γιατί ξαφνικά οι Ευρωπαίοι θυμήθηκαν πως δεν τους αρέσει και στην αρχή το είχαν στην 10δα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.