Απεβίωσε ο Kayahan

Απεβίωσε ο Kayahan

O Kayahan Açar, αγαπημένος όχι μόνο στην Τουρκία, αλλά και στους Έλληνες φαν, ήταν από τους πιο επιτυχημένους μουσικούς και τραγουδιστές στη γείτονα χώρα. Γεννήθηκε το 1949 στη Σμύρνη και πέθανε 66 ετών στην Κωνσταντινούπολη, όπου ζούσε και εργαζόταν, από σύνδρομο δυσλειτουργίας πολλαπλών οργάνων. Εμφανίστηκε στη Γιουροβίζιον του 1990, με ένα υπέροχο τραγούδι, το “Gözlerinin Hapsindeyim” (= Αιχμάλωτος στα μάτια σου-17ος), μαζί με την κιθάρα του, την οποία φίλησε στο τέλος της ερμηνείας του. Προηγουμένως, είχε διαγωνιστεί ακόμα έξι φορές σε τουρκικούς τελικούς:  1981 (Dostluk), 1984 (Kaç Para?), 1987 (Güneşli Bir Resim Çiz Bana), 1987 (“Bir Gün Bize Yetmez”, ως συνθέτης), 1988 (Sokak Kedisi), 1989 (Ve Melankoli).

Κυκλοφόρησε 13 δίσκους, αποκλειστικά με δικές του συνθέσεις, από τους οποίους οι 8 έγιναν best seller, είτε με τον ίδιο, είτε με τη Nilüfer (TUR 78), μαζί με την οποία έδωσε μια αποχαιρετιστήρια συναυλία τον Φεβρουάριο του 2015, όπου αποχαιρέτησε τους φαν του, καθώς πάλευε για τρίτη φορά με τον καρκίνο του πνεύμονα. Είχε παντρευτεί τρεις φορές και είχε αποκτήσει δύο κόρες, εκ των οποίων η Beste Açar στέφθηκε αναπληρωματική Μις Τουρκία το 1995.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.