Αλβανία: Τα φημολογούμενα ονόματα για το “Festivali i Këngës 59”

Αλβανία: Τα φημολογούμενα ονόματα για το “Festivali i Këngës 59”

Από το 2004, το ετήσιο μουσικό φεστιβάλ της Αλβανίας Festivali i Këngës, χρησιμοποιείται και ως διαδικασία ανάδειξης εκπροσώπου της χώρας για την Eurovision. Το φεστιβάλ αυτό πραγματοποιείται κάθε Δεκέμβριο, ενώ σε λίγο καιρό θα ανακοινωθούν και οι καλλιτέχνες που θα λάβουν μέρος. Πριν από αυτή την ανακοίνωση όμως, όπως κάθε χρόνο, υπάρχει μια έντονη φημολογία για τα ονόματα που θα συμμετέχουν.

Φέτος λοιπόν, είναι πολύ πιθανό να δούμε στη σκηνή του Festivali i Këngës, τους παρακάτω καλλιτέχνες:

Genta Ismajli

Η Genta Ismajli είναι μια 36χρονη τραγουδίστρια, τραγουδοποιός και ηθοποιός με καταγωγή από το Κόσοβο και την Αλβανία. Ο Genta τραγουδά κυρίως εμπορικά ποπ τραγούδια, παρόμοια με άλλα βαλκανικά ποπ. Στο ξεκίνημα της μουσικής της καριέρας, τραγουδούσε στα Αγγλικά. Είναι ενεργή από το 2004 και μάλιστα έχει συμμετάσχει στο μουσικό φεστιβάλ Kënga Magjike όπου κέρδισε την πρώτη θέση το 2005.

Inis Neziri

Η 19χρονη Inis Neziri είναι Αλβανίδα τραγουδίστρια. Δεν είναι η πρώτη φορά που θα την δούμε στο Festivali i Këngës, μιας και είχε λάβει μέρος το 2018 με την μπαλάντα Piedestal, τερματίζοντας 3η. Την ίδια χρονιά κέρδισε στο ρουμανικό μουσικό φεστιβάλ Golden Stag Festival, ενώ το 2019 βρέθηκε στην πρώτη θέση του New Wave Festival στη Ρωσία.

Besa Kokëdhima

Η 34χρονη Besa Kokëdhima είναι μια από τις πιο αναγνωρισμένες και βραβευμένες Αλβανίδες ερμηνεύτριες. Έχει διαγωνιστεί και βραβευτεί σε αμέτρητα μουσικά φεστιβάλ στην Αλβανία, το Κόσοβο και τη Βόρεια Μακεδονία. Έχει κυκλοφορήσει μέχρι τώρα 5 σόλο άλμπουμ, ενώ σήμερα είναι coach στην αλβανική έκδοση του The Voice. Ωστόσο η τραγουδίστρια δεν είναι άγνωστη στον κόσμο της Eurovision, μιας και είχε λάβει μέρος στην εθνική επιλογή της Ρουμανίας με το τραγούδι Nothing Gonna Change, χωρίς όμως να καταφέρει να προκριθεί στον τελικό του σόου.

Erik Lloshi

Ο 31χρονος Erik Lloshi είναι Αλβανός τραγουδιστής. Το 2009 συνεργάστηκε με την τραγουδίστρια Mariza Ikonomi (η οποία έχει προσπαθήσει να εκπροσωπήσει την Αλβανία στην Eurovision αρκετές φορές). Ερμήνευσαν μαζί το τραγούδι E di, το οποίο στα Βαλκανικά Μουσικά Βραβεία του 2009 ήταν υποψήφιο για το καλύτερο μουσικό βίντεο της Αλβανίας για εκείνη την χρονιά. Ο Erik είναι γνωστός, επίσης, από τις συμμετοχές του στο μουσικό φεστιβάλ Kënga Magjike, λαμβάνοντας μέρος τις χρονιές 2013, 2014, 2016, 2018 και 2019.

Xhesika Polo

Η 23χρονη Xhesika Polo είναι Αλβανίδα τραγουδίστρια. Έλαβε μέρος στο X Factor Albania (1η σεζόν) και έφτασε μέχρι τον τελικό ως μέλος της κατηγορίας Girls, με μέντορα την Juliana Pasha (που εκπροσώπησε την Αλβανία στην Eurovision 2010). Η τραγουδίστρια κατάφερε να τερματίσει 3η. Το 2018, προσπάθησε να εκπροσωπήσει την Αλβανία στην Eurovision, συμμετέχοντας στο Festivali i Këngës. Εκεί, ερμήνευσε το τραγούδι Përjetë, αποτυγχάνοντας να προκριθεί στον τελικό. Επίσης, έχει λάβει μέρος και στο μουσικό φεστιβάλ Kënga Magjike τις χρονιές 2012, 2013, 2014, 2015 και 2017.

Mirud

Ο 26χρονος Mirud είναι τραγουδιστής και τραγουδοποιός. Γεννήθηκε στο Κόσοβο, αλλά το 1999 η οικογένειά του μετανάστευσε στην Αλβανία (λόγω του πολέμου). Ξεκίνησε την καριέρα του δημοσιεύοντας covers διάφορων γνωστών τραγουδιών στο YouTube. Στη συνέχεια τον ανακάλυψε ο Arthur Pingrey που ήταν υποψήφιος για Όσκαρ τρεις φορές. Ο Arthur και ο MIRUD συνεργάστηκαν για το τραγούδι Puzzle, το οποίο έφτασε μέχρι το Νο43 στις ΗΠΑ. Ο καλλιτέχνης ίσως να σας φαίνεται γνωστός, αφού είχε λάβει μέρος στο Festivali i Këngës το 2019 με το τραγούδι Nënë, χωρίς να καταφέρει να προκριθεί στον τελικό. Αυτό το διάστημα δουλεύει για το μουσικό του άλμπουμ μαζί με Αμερικανούς παραγωγούς.

https://www.youtube.com/watch?v=RgIOi5RC5TA&feature=emb_title

Algert Sala

Ο Algert είναι Αλβανός τραγουδιστής, ο οποίος έγινε ευρύτερα γνωστός μέσα από τις συμμετοχές του στο μουσικό φεστιβάλ Kënga Magjike (2016, 2017, 2018).

https://www.youtube.com/watch?v=X2T_32_u_-M&feature=emb_title

Nita Latifi

Η Nita Latifi είναι Αλβανίδα ποπ τραγουδίστρια και τραγουδοποιός, η οποία έχει κυκλοφορήσει αρκετά singles μέσα στο 2019.

Arjeta Paulshaj

Η Arjeta είναι Αλβανίδα τραγουδίστρια, σχεδιάστρια μόδας και ζωγράφος. Έγινε γνωστή μετά την συμμετοχή της στο The Voice Albania (7η σεζόν). Επίσης, το 2017 είχε λάβει μέρος στο μουσικό φεστιβάλ Kënga Magjike, με το τραγούδι SIMBIOZE.

Anxhela Peristeri

Η 34χρονη Anxhela Peristeri είναι γνωστή Αλβανίδα τραγουδίστρια και τραγουδοποιός. Είναι η νικήτρια της πρώτης έκδοσης του Your Face Sounds Familiar και του μουσικού φεστιβάλ Kënga Magjike το 2017.

Klint Çollaku

Ο Klint Çollaku είναι Αλβανός τραγουδιστής που έγινε γνωστός μετά τη συμμετοχή του στο The Voice Albania (6η σεζόν). Ωστόσο, το 2019, είχε λάβει μέρος και στον εθνικό τελικό της Αλβανίας για την Eurovision, Festivali i Këngës, με το τραγούδι Me jetë, καταλαμβάνοντας την 6η θέση.

https://www.youtube.com/watch?v=00eZ889BLGs&feature=emb_title

Πηγή: escbeat.com

Μία σκέψη στο “Αλβανία: Τα φημολογούμενα ονόματα για το “Festivali i Këngës 59”

  1. Ένα ενδιαφέρον fact για την Inis Neziri επίσης είναι το ότι παρουσίασε την εθνική επιλογή της Ρουμανίας το 2019. (Το είχα διαβάσει κάπου δεν το έχω διασταυρωσει)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.