Αλβανία: Οι πρώτοι πιθανοί συμμετέχοντες του Festivali i Këngës

Αλβανία: Οι πρώτοι πιθανοί συμμετέχοντες του Festivali i Këngës

Οι λογαριασμοί eurovision.kosovo και wiwibloggs στο instagram, αποκάλυψαν 7 καλλιτέχνες που πιθανότατα θα λάβουν μέρος στο φετινό Festivali i Këngës, μέσω του οποίου θα προκύψει η συμμετοχή της Αλβανίας στην Eurovision 2022.

Σύμφωνα, λοιπόν, με δημοσίευμα των eurovision.kosovo και wiwibloggs, οι 7 πρώτοι καλλιτέχνες που φημολογείται ότι θα διαγωνιστούν στο Festivali i Kenges τον Δεκέμβριο, είναι οι εξής:

Elhaida Dani

Η Elhaida Dani είναι Αλβανίδα τραγουδίστρια, τραγουδοποιός, συνθέτρια και ηθοποιός, όπου εκπροσώπησε τη Αλβανία στην Eurovision του 2015, με το τραγούδι “I’m Alive”, τερματίζοντας στην 17η θέση στον τελικό. Πριν την Eurovision, είχε διαγωνιστεί στο ιταλικό The Voice, κερδίζοντας τo σόου.

Yll Limani

Ο Yll Limani γεννήθηκε στις 24 Σεπτεμβρίου 1994 σε μια αλβανική οικογένεια στην πόλη της Πρίστινα. Ο πατέρας του, Mufail Limani, ήταν δημοφιλής κιθαρίστας, μέλος του αλβανικού συγκροτήματος Minatori. Πήρε μέρος με επιτυχία σε οντισιόν για την πρώτη σεζόν του The Voice of Albania το 2011. Το 2012, εμφανίστηκε στην 9η έκδοση του αλβανικού τηλεοπτικού διαγωνισμού Top Fest με το τραγούδι “Shko”.Τον Δεκέμβριο του 2016, συμμετείχε στον διαγωνισμό προεπιλογής Festivali i Këngës για να εκπροσωπήσει την Αλβανία στην Eurovision 2017 τερματίζοντας τελικά τρίτος με το τραγούδι “Shiu”. Πιο πρόσφατή του κυκλοφορία το άλμπουμ “E di X Marre” με την γνωστή σε όλους μας Elvana Gjata το οποίο έκανε μεγάλη επιτυχία στην γειτονική χώρα.

Besa

Η Besa Kokëdhima (γεννημένη στις 29 Μαΐου 1986), γνωστή ως Besa, είναι Αλβανίδα τραγουδίστρια και τραγουδοποιός. Το 2003, η Besa κυκλοφόρησε το ντεμπούτο της τραγούδι “Më Beso”, το οποίο βραβεύτηκε. Έχει συμμετάσχει σε αρκετούς μουσικούς διαγωνισμούς, συμπεριλαμβανομένου του “Notafest”, όπου της απονεμήθηκε το πρώτο βραβείο για το R&B single “Lëshoje Hapin.” To 2009 έλαβε μέρος στην εθνική επιλογή της Ρουμανίας για την Eurovision με το τραγούδι Nothin’ gonna change, χωρίς να καταφέρει να προκριθεί στον τελικό. Το 2013 κέρδισε το Kënga Magjike, ενώ έχει βρεθεί και στη θέση του κριτή στο The Voice of Albania.

Ronela Hajati

Η Ronela Hajati είναι Αλβανίδα τραγουδίστρια, τραγουδοποιός και χορεύτρια. Γεννήθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου 1989 στα Τίρανα. Έχει συμμετάσχει σε διάφορες μουσικές εκδηλώσεις, όπως το Top Fest και το Kënga Magjike. Έγινε γνωστή στα αλβανόφωνα Βαλκάνια μετά την κυκλοφορία του σινγκλ “Mala Gata” τον Μάιο του 2013. Τον Νοέμβριο του 2013, συμμετείχε στη 15η έκδοση του Kënga Magjike με το τραγούδι “Mos ma lsho”, που της χάρισε το Βραβείο του Internet στον μεγάλο τελικό.

Mentor Haziri

Ο Mentor Haziri είναι δημοφιλής Αλβανός τραγουδιστής όπου ασχολείται με την Jazz, Pop και ηλεκτρονική μουσική. Το 2011 κυκλοφορεί το πρώτο του single με τίτλο Engjell. Έχει συμμετάσχει σε αρκετά μουσικά φεστιβάλ, όπως το Kënga Magjike το 2017 και το 2018, ενώ η πιο πρόσφατη μουσική του δουλειά έχει τίτλο U Bo Gati Dashnia και κυκλοφόρησε φέτος.

Alban Ramosaj

Ο Alban Ramosaj είναι Αλβανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός, σκηνοθέτης, μοντέρ, ηθοποιός και μοντέλο. Το 2021 κέρδισε την 22η έκδοση του Kënga Magjike με το τραγούδι “Thikat e mia”.Έχει περάσει από οντισιόν για την πρώτη σειρά του X Factor Albania το 2012 τραγουδώντας το “Kryptonite”, ενώ το 2013 συμμετείχε με επιτυχία στην τρίτη σεζόν του The Voice of Albania πριν τον αποκλεισμό του στους προημιτελικούς.

Mirud

Ο Mirud είναι Κοσοβάρος τραγουδιστής και συνθέτης. Διαθέτει ήδη προηγούμενη πείρα στο Festivali i Kenges μιας και μετράει ήδη 2 προηγούμενες συμμετοχές όπου πέρσι αν και φαβορί, δεν κατάφερε να τερματίσει στην τελική 3αδα. Μέσω ενός tweet στον προσωπικό του λογαριασμό προϊδέασε τους φαν του για μια 3η συμμετοχή, άρα πολύ πιθανό να τον δούμε να επιστρέφει και φέτος.

 

Θα θέλατε να δείτε κάποιο από τα παραπάνω ονόματα να διεκδικεί την υποψηφιότητα για την Eurovision 2022? Γράψτε μας στα σχόλια!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.