Αλβανία: Με την Ronela Hajati και το Sekret στο Τορίνο

Αλβανία: Με την Ronela Hajati και το Sekret στο Τορίνο

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο το 60ο Festivali i Këngës με μεγάλη νικήτρια να αναδεικνύεται η Ronela Hajati και να να γίνεται η εκπρόσωπος της Αλβανίας στην Eurovision 2022 που θα πραγματοποιηθεί στο Τορίνο.

Συνολικά 17 καλλιτέχνες διαγωνίστηκαν στον τελικό του φεστιβάλ, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό παλάτι των Τιράνων με παρουσιαστές τους Ardit Gjebrea (πατέρας της Anna Gjebrea που εκπροσώπησε την Αλβανία στην Junior Eurovision 2021), Isli IslamiKelvi Kadilli, Xhemi Shehu και την Jonida Maliqi. Η Jonida ήταν η  εκπρόσωπος της Αλβανίας στην Eurovision 2019 με το τραγούδι Ktheju tokës με το οποίο κατέλαβε την 17η θέση. Τις εμφανίσεις των 17 υποψηφίων μπορείτε να τις δείτε στους παρακάτω συνδέσμους.

  1. Olimpia Smajlaj – “Dua
  2. Denis Skura – “Pse nuk flet, mama?
  3. Kelly – “Meteor
  4. Sajmir Çili – “Nën maskë
  5. Ester Zahiri – “Hijena
  6. Kastro Zizo – “Kujë
  7. Urban Band – “Padrejtësi
  8. Gjergj Kaçinari – “Në ëndërr mbete ti
  9. Evi Reci – “Me duaj
  10. Mirud – “Për dreq
  11. Endri & Stefi – “Triumfi i jetës
  12. Ronela Hajati – “Sekret
  13. Shega – “Një
  14. Janex – “Deluzional
  15. Eldis Arrnjeti – “Refuzoj
  16. Αlban Ramosaj – “Theje
  17. Rezarta Smaja – “E jemja nuse

Τα αποτελέσματα διαμορφώθηκαν 100% από τις ψήφους μιας επταμελούς κριτικής επιτροπής αποτελούμενης από τους Anxhela Peristeri, Agim Doçi, Anxhela Faber, Osman Mula, Rozana Radi, Olsa Toqi Olti Curri : Η Anxhela Peristeri ήταν η Εκπρόσωπος της Αλβανίας στην Eurovision 2021 με το τραγούδι Karma με το οποίο κατέλαβε την 21η θέση, και ερμήνευσε το τραγούδι αυτό στην έναρξη της βραδιάς του τελικού.

Στο τέλος της βραδιάς ανακοινώθηκαν οι 3 πρώτοι του φεστιβάλ, την δεύτερη θέση κατέλαβε ο Alban Ramosaj με το Theje ενώ στην τρίτη θέση ισοβάθμησαν η Rezarta Saja και ο Eldis Arrnjeti . Η Ronela Hajati ανακοινώθηκε ως νικήτρια του φεστιβάλ και έτσι θα γίνει η 18η εκπρόσωπος της Αλβανίας στον διαγωνισμό.

Η Ronela Hajati είναι 32 χρονών γεννημένη και μεγαλωμένη στα Τίρανα και είναι μια από τις πλέον δημοφιλείς pop τραγουδίστριες της Αλβανίας, με πλήθος συμμετοχών σε μουσικά φεστιβάλ της χώρας αλλά και επιτυχιών από το 2006 μέχρι σήμερα. Η Ronela απόψε έκανε χρήση αγγλικών στίχων στην συμμετοχή της κάτι που επιτράπηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του Festivali i Këngës, όπως δήλωσε μάλιστα σε συνέντευξή της θα ερμηνεύσει το τραγούδι της στα αγγλικά σε περίπτωση που επιλεγεί. Η Ronela Hajati υπογράφει η ίδια τους στίχους του Sekret ενώ η σύνθεση είναι του Marko Polo οποίος έγραψε και την μουσική στο Theje του Alban Ramosaj Που κατατάχθηκε δεύτερος απόψε. Το Sekret είναι ένα ethno-pop τραγούδι με R&B στοιχεία που μιλάει για έναν απαγορευμένο αλλά παθιασμένο έρωτα.

Μία σκέψη στο “Αλβανία: Με την Ronela Hajati και το Sekret στο Τορίνο

  1. Έχει προοπτική για κάτι πολύ δυναμικό επί σκηνής, αλλά μουσικά το τραγούδι είναι λίγο αχταρμάς.
    Και τα αγγλικά στο ρεφρέν κάπως ξεκούδουνα μου κάνουν.

    Καλή επιτυχία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.