Αζερμπαϊτζάν: Με τον Chingiz Mustafayev και το “Truth” στο Τελ Αβίβ

Αζερμπαϊτζάν: Με τον Chingiz Mustafayev και το “Truth” στο Τελ Αβίβ

Αποκαλύφθηκε προ ολίγου η συμμετοχή του Αζερμπαϊτζάν στον 64ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision που θα διεξαχθεί φέτος στο Τελ Αβίβ. Πρόκειται για το τραγούδι Truth του Chingiz Mustafayev.

Οι φήμες που ήθελαν τον συγκεκριμένο καλλιτέχνη να εκπροσωπεί τελικά την χώρα του Καυκάσου, επιβεβαιώνονται. Ο Chingiz Mustafayev έγινε γνωστός στην χώρα του από την συμμετοχή του στο talent show Yeni Ulduz, σε ηλικία μόλις 16 ετών, στο οποίο μάλιστα κέρδισε την πρώτη θέση. Έκτοτε ο Chingiz έγινε ένας από τους αρκετά επιτυχημένους καλλιτέχνες του Αζερμπαϊτζάν.

Tο Αζερμπαϊτζάν συμμετείχε για πρώτη φορά στον διαγωνισμό το 2008 και έχει στο ενεργητικό του μια νίκη. Το 2011 η χώρα με τους Eldar & Nikki και το τραγούδι τους  Running scared στέφθηκε νικήτρια του διαγωνισμού φέρνοντας τον διαγωνισμό την επόμενη χρονιά στο μαγευτικό Baku. Η χώρα μετρά συνολικά 11 συμμετοχές, χωρίς να έχει λείψει από καμία διοργάνωση από το έτος που έκανε το ντεμπούτο της. Το 2018 η  Aisel επιλέχθηκε με εσωτερική διαδικασία να εκπροσωπήσει την χώρα στην Λισαβόνα με το τραγούδι X my heart, η οποία παρά την δυναμική της ερμηνεία δεν κατάφερε να περάσει στον μεγάλο τελικό. Φέτος θα εμφανιστεί στο δεύτερο μισό του δεύτερου ημιτελικού. Πιστεύετε πως το Αζερμπαϊτζάν μπορεί να διεκδικήσει φέτος το δεύτερο βραβείο του;

4 σκέψεις για το “Αζερμπαϊτζάν: Με τον Chingiz Mustafayev και το “Truth” στο Τελ Αβίβ

  1. Τραγούδι που άνετα θα μπορούσα να ακούσω στο ραδιόφωνο. Χορευτικό και ατμοσφαιρικό ταυτόχρονα, με κάποιες έθνικ πινελιές αλλά χωρίς φτήνιες και ευκολίες. Ωραία παραγωγή, μου θυμίζει λίγο Empire of the Sun; Ίσως η καλύτερη αζέρικη συμμετοχή που μπορώ να θυμηθώ!

  2. Ωραιο τραγουδι!
    Αν και κουραστικό στο ρεφρέν και λιγο μονότονο! Εχει όμως ενα ωραίο μουσικό στυλ και υφος που το κάνει να ξεχωρίζει!

    Δεν ειμια απόλυτα σίγουρος για την φωνή του τραγουδιστή κατα πόσο θα μπορέσει να το στηρίξει live. Καλή συμμετοχή παντως! Περνάει τελικο φέτος το Αζερμπαϊτζάν!

  3. Μια από τα ίδια για το Αζερμπαϊτζάν. Καμία σχέση με το περσινό έκτρωμα βέβαια.
    Άψογο βίντεο.

    ΥΓ: Παίζει να είναι από τις ελάχιστες χώρες (η μόνη ίσως;) που δεν έχει στείλει ποτέ τραγούδι στη γλώσσα της;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.