Αζερμπαϊτζάν: Μεταξύ 7 και 10 Μαρτίου η ανακοίνωση εκπροσώπου και του τραγουδιού για το Τελ Αβίβ

Αζερμπαϊτζάν: Μεταξύ 7 και 10 Μαρτίου η ανακοίνωση εκπροσώπου και του τραγουδιού για το Τελ Αβίβ

Σύμφωνα με το INFE Azerbaijan το κρατικό κανάλι της χώρας, iTV, σχεδιάζει να παρουσιάσει τον καλλιτέχνη και τραγούδι που θα εκπροσωπήσουν την χώρα στην Eurovision 2019 μεταξύ 7 και 10 Μαρτίου.

Το Αζερμπαϊτζάν αναμένεται να αποκαλύψει την συμμετοχή του για το Τελ Αβίβ μεταξύ 7 και 10 Μαρτίου. Στην παρούσα φάση το κρατικό κανάλι εργάζεται για να καταλήξει στην τελική απόφαση για το ποιος καλλιτέχνης θα εκπροσωπήσει την χώρα στο Ισραήλ τον ερχόμενο Μάιο.

Μέχρι στιγμής έχει γίνει γνωστό ότι 4 καλλιτέχνες είναι οι διεκδικητές του δικαιώματος να εκπροσωπήσουν την χώρα στο Τελ Αβίβ. Πρόκειται για τους:

  • Samira Efendi
  • Chingiz Mustafayev
  • Tofig Hajiyev
  • Leman

Επίσης σύμφωνα με την ίδια πηγή οι τέσσερις καλλιτέχνες έχουν ηχογραφήσει demo πιθανών τραγουδιών για τον διαγωνισμό. Τα demo αυτά θα παρουσιαστούν ενώπιον μιας επιτροπής του κρατικού καναλιού iTV, η οποία θα αποφασίσει ποιος τελικά θα εκπροσωπήσει την χώρα. Θυμίζουμε ότι το κανάλι νωρίτερα είχε απευθύνει ανοικτή πρόκληση για την υποβολή τραγουδιών ενώ εσωτερικά είχε πραγματοποιήσει ακροάσεις καλλιτεχνών για να καταλήξει στους ως άνω 4 καλλιτέχνες.

To Αζερμπαϊτζάν στην Eurovision

Το Αζερμπαϊτζάν συμμετείχε για πρώτη φορά στον διαγωνισμό το 2008 και έχει στο ενεργητικό του μια νίκη. Το 2012 η χώρα με τους Eldar & Nikki και το τραγούδι τους  Running scared. στέφθηκε νικήτρια του διαγωνισμού φέρνοντας τον διαγωνισμό την επόμενη χρονιά στο μαγευτικό Baku.

Η χώρα μετρά συνολικά 11 συμμετοχές, χωρίς να έχει λείψει από καμία διοργάνωση από το έτος που έκανε το ντεμπούτο της.

Το 2018 η  Aisel επιλέχθηκε με εσωτερική διαδικασία να εκπροσωπήσει την χώρα στην Λισαβόνα με το τραγούδι X my heart, η οποία παρά την δυναμική της ερμηνεία δεν κατάφερε να περάσει στον μεγάλο τελικό.

Πηγή: INFE Azerbaijan

Μία σκέψη στο “Αζερμπαϊτζάν: Μεταξύ 7 και 10 Μαρτίου η ανακοίνωση εκπροσώπου και του τραγουδιού για το Τελ Αβίβ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.