Αζερμπαϊτζάν: Δείτε το videoclip του “Mata Hari” της Efendi

Αζερμπαϊτζάν: Δείτε το videoclip του “Mata Hari” της Efendi

Μετά την διαρροή του μισού τραγουδιού “Mata Hari” πριν από λίγες ώρες, πλέον ήρθε και η επίσημη  κυκλοφορία του videoclip της Αζέρικης συμμετοχής με ερμηνεύτρια την Efendi. Στο videoclip η νεαρή ερμηνεύτρια από το Αζερμπαϊτζάν χορεύει σε ανατολίτικους ρυθμούς μαζί με 4 χορεύτριες. Το τραγούδι είναι κατά βάση Ολλανδικής παραγωγής με δημιουργούς τους Amy van der Wel, Josh Earl, Luuk van Beers, Tony Cornelissen.

Λίγα λόγια για την Efendi

H Samira Efendi είναι μια 29χρονη pop και jazz τραγουδίστρια που γεννήθηκε στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, το Μπακού. Ξεκίνησε την καριέρα της από διάφορους τοπικούς μουσικούς διαγωνισμούς και έγινε γνωστή μέσω του The Voice  του Αζερμπαϊτζάν το 2016.  Αναδείχθηκε μέσω εσωτερικής επιλογής ως η εκπρόσωπος του Αζερμπαϊτζάν για την Eurovision 2020 με το  τραγούδι Cleopatra. Μετά την ακύρωση της Eurovision 2020 η δημόσια τηλεόραση του Αζερμπαϊτζάν ανανέωσε την εμπιστοσύνη της στο πρόσωπο της Efendi και πραγματοποίησε μια εσωτερική διαδικασία επιλογής τραγουδιού, όπου ανάμεσα από 6 τραγούδια επιλέχθηκε το Mata Hari, μια ωδή στην διάσημη Ολλανδέζα εξωτική χορεύτρια – κατάσκοπο.

To Αζερμπαϊτζάν στην Eurovision

To Αζερμπαϊτζάν είναι μια από τις τελευταίες χώρες που μπήκαν στον διαγωνισμό της Eurovision μόλις το 2008 αλλά έδειξε κατευθείαν την δυναμική του. Μετράει ήδη μια νίκη το 2011 με τους El&Nikki και το τραγούδι Running Scared, ενώ από το 2009 μέχρι το 2013 κατέλαβε όλες τις θέσεις στην πρώτη πεντάδα. Μέχρι σήμερα έχει λάβει μέρος σε όλους τους διαγωνισμούς από την πρώτη χρονιά που συμμετείχε, ενώ έχει αποκλειστεί μόνο μια χρονιά το 2018. Φέτος διαγωνίζεται στο δεύτερο μέρος του πρώτου ημιτελικού στις 18 Μάιου.

Μία σκέψη στο “Αζερμπαϊτζάν: Δείτε το videoclip του “Mata Hari” της Efendi

  1. Δηλαδή, για να καταλάβω, τους πήρε έναν ολόκληρο χρόνο για να μας παρουσιάσουν το ίδιο τραγούδι ουσιαστικά;
    Τέλος πάντων… το μόνο που αξίζει είναι το κλαρίνο (αλά Σαλέας, Μάγγας) στη γέφυρα 🙂

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.