Φινλανδία: Αποκαλύφθηκαν οι συμμετέχοντες του UMK 2023

Φινλανδία: Αποκαλύφθηκαν οι συμμετέχοντες του UMK 2023

Η Yle, ο εθνικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Φινλανδίας, αποκάλυψε τους συμμετέχοντες για το Uuden Musiikin Kilpailu 2023.

Οι επτά συμμετέχοντες στο Uuden Musikiin Kilpailu 2023 αποκαλύφθηκαν σήμερα το πρωί στις επίσημες σελίδες κοινωνικής δικτύωσης του UMK.

Οι καλλιτέχνες είναι:

  • Robin Packalen – “Girls Like You
  • Portion Boys – “Samaa taivasta katsotaan” (Κοιτάμε τον ίδιο ουρανό)
  • KUUMAA – “Ylivoimainen” (Κυριευμένος)
  • Käärijä – “Cha Cha Cha
  • Keira – “No Business On The Dancefloor
  • Lxandra – “Something to Lose
  • Benjamin – “Hoida mut” (Φρόντισέ με)

Τα υποψήφια τραγούδια θα κυκλοφορήσουν σε ξεχωριστές ημέρες, από τις 12 Ιανουαρίου έως τις 20 Ιανουαρίου. Η σειρά κυκλοφορίας των τραγουδιών έχει ως εξής:

12 Ιανουαρίου – Keira

13 Ιανουαρίου – Benjamin

16 Ιανουαρίου – Robin Packalen

17 Ιανουαρίου – Lxandra

18 Ιανουαρίου – Käärijä

19 Ιανουαρίου – KUUMAA

20 Ιανουαρίου – Portion Boys

Ο Tapio Hakanen, πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του UMK σχολίασε:

Χάρη στο αυξημένο ενδιαφέρον για το UMK, φέτος υποβλήθηκαν πιο εξαιρετικά υψηλής ποιότητας συμμετοχές από ποτέ και η δουλειά των κριτών κάθε άλλο παρά εύκολη ήταν. Η φετινή συλλογή των φιναλίστ προσφέρει μια εκπληκτική σύνθεση νέων τραγουδιών που ερμηνεύονται τόσο από αγαπημένους καλλιτέχνες για πολλά χρόνια όσο και από εντελώς νεοφερμένους. Το τραγούδι της Keira, μιας από τις νεοφερμένες και της νεότερης διαγωνιζόμενης, είναι η πρώτη κυκλοφορία δικής της μουσικής, ενώ οι πιο έμπειροι Portion Boys και ο Robin Packalen έχουν ήδη συγκεντρώσει μια στοίβα από χρυσές και πλατινένιες ηχογραφήσεις. Ο Benjamin και ο KUUMAA ανεβαίνουν αυτή τη στιγμή στα charts στη Φινλανδία, η Lxandra έχει καθιερωθεί διεθνώς ως φωνητικό ταλέντο και ο Käärijä είναι ένας πολλά υποσχόμενος καλλιτέχνης στη ραπ σκηνή εδώ και χρόνια. Με άλλα λόγια, ο τελικός του UMK23 υπόσχεται να είναι ένα θεαματικό σόου και η επιλογή του νικητή θα είναι σίγουρα μια πρόκληση τόσο για τη διεθνή κριτική επιτροπή όσο και για το φινλανδικό κοινό.

Ο τελικός του UMK 2023 θα πραγματοποιηθεί στις 25 Φεβρουαρίου στο Logomo του Τούρκου. Παρουσιαστής της εκπομπής θα είναι ο Samu Haber. Το Logomo θα φιλοξενήσει το UMK για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και για τρίτη συνολικά.

Μείνετε συντονισμένοι στον INFE για όλα τα νεότερα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.