Ισπανία: Η RTVE αποσύρει το ενδιαφέρον της από την διοργάνωση της Eurovision 2023

Ισπανία: Η RTVE αποσύρει το ενδιαφέρον της από την διοργάνωση της Eurovision 2023

Ο José Manuel Pérez Tornero, πρόεδρος της Ισπανικής δημόσιας τηλεόρασης RTVE, δήλωσε σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Faro De Vigo, πως η Ισπανία δεν ενδιαφέρεται να φιλοξενήσει τον διαγωνισμό της Eurovision 2023 σε περίπτωση που η Ουκρανία δεν καταφέρει τελικά να τον διοργανώσει. Συγκεκριμένα δήλωσε τα εξής:

Δεν θέλουμε να μείνουμε με την ανάμνηση ενός καλού αποτελέσματος, θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε την επόμενη χρονιά. Μας ενδιέφερε επίσης να διοργανώσουμε τον διαγωνισμό της Eurovision 2023, αλλά αν παραιτηθεί η Ουκρανία, θα το διοργανώσει το BBC.

H Ισπανική πλευρά λοιπόν παραχωρεί τα πρωτεία στο Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο κατέλαβε την δεύτερη θέση στον διαγωνισμό της Eurovision 2022 με τον Sam Ryder και το Space Man.

Παρά την άσχημη κατάσταση που επικρατεί αυτή την στιγμή στην Ουκρανία εξαιτίας της Ρωσικής εισβολής, καθώς οι πολεμικές επιχειρήσεις συνεχίζονται, οι Ουκρανοί δεν φαίνονται διατεθειμένοι να αφήσουν την Eurovision 2023 από τα χέρια τους. Αυτό φαίνεται τόσο από τις δηλώσεις του υπουργού πολιτισμού της Ουκρανίας πως η Eurovision 2023 πρέπει να πραγματοποιηθεί στην Ουκρανία, όσο και από τις δηλώσεις του δημάρχου του Κιέβου, πως η Ουκρανική πρωτεύουσα είναι έτοιμη να φιλοξενήσει την επόμενη Eurovision.

Θυμίζουμε πως η Ισπανία κατέλαβε την 3η θέση φέτος με την εκρηκτική Chanel και το SloMo.

https://www.youtube.com/watch?v=jSQYTt4xg3I

Μία σκέψη στο “Ισπανία: Η RTVE αποσύρει το ενδιαφέρον της από την διοργάνωση της Eurovision 2023

  1. Καλά πες στους Ουκρανούς έχω την εντύπωση ότι ήδη έχει δωθεί στο ΗΒ απλά ψάχνουν να βρουν πόλη και χώρο διαθέσιμο για αυτό και καθυστερούν κάτι μου λέει ότι μέχρι τέλη Ιουλίου θα γνωρίζουμε πού θα γίνει κ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.