Ισπανία: Το RTVE αρχίζει να δέχεται τραγούδια για την Eurovision 2019

Ισπανία: Το RTVE αρχίζει να δέχεται τραγούδια για την Eurovision 2019

Το κρατικό κανάλι της Ισπανίας ανακοίνωσε μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του ότι από την 1η Νοεμβρίου ανοίγει την ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή τραγουδιών για την Eurovision 2019.

Όπως σας είχαμε ενημερώσει προηγούμενο άρθρο, η Ισπανία φέτος θα επιλέξει την επόμενη συμμετοχή της για το Τελ Αβίβ μέσα από το talent show Operacion Triunfo 2018. Ενώ λοιπόν η διαδικασία του talent show βρίσκεται σε εξέλιξη, το κρατικό κανάλι βάζει εμπρός την διαδικασία για αναζήτηση των τραγουδιών που θα συμμετάσχουν στο  Eurovision Gala που θα πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο και θα κρίνει την επόμενη Ισπανική συμμετοχή στον διαγωνισμό.

Ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας λοιπόν καλεί τους στιχουργούς που έχουν ήδη ηχογραφημένο τραγούδι να στείλουν τις μουσικές τους προτάσεις μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα για την Eurovisionέχοντας παράλληλα την δυνατότητα να υποδείξουν και τον καλλιτέχνη που κρίνουν ως πιο κατάλληλο να ερμηνεύσει το τραγούδι, δίχως να ναι δεσμευτική η πρόταση τους. Η σχετική διαδικασία μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσα από μια ειδικά διαμορφωμένη ηλεκτρονικά φόρμα. Η προθεσμία για την υποβολή τραγουδιών λήγει στις 15 Νοεμβρίου. Στην συνέχεια Μέλη των δύο fan club της χώρας (OGAE και AEV Espana-INFE Spain), μαζί με ένα μέλος του Digital RTVE και δύο επαγγελματίες της μουσικής βιομηχανίας θα επιλέξουν τα δέκα καλύτερα και θα ανακοινώσουν τα αποτελέσματα πριν την 1η Δεκεμβρίου.

Παράλληλα το κρατικό κανάλι θα καλέσει κι αναγνωρισμένους καλλιτέχνες και συνθέτες να παρουσιάσουν τις δικές τους συνθέσεις. Ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας σε συνεργασία με δύο καθηγητές της ακαδημίας του OT θα επιλέξουν ακόμα δέκα τραγούδια.

Θυμίζουμε ότι στην συνέχεια έπονται μέχρι τον εθνικό τελικό τα ακόλουθα στάδια:

  • Πριν το live show του Eurovision Gala, το RTVE μαζί με την Gestmusic θα παραδώσουν τα 20 τραγούδια που συγκεντρώθηκαν στους 16 διαγωνιζόμενους. Από την στιγμή που τα τραγούδια είναι περισσότερα θα σχηματιστεί ένα γκρουπ, ένα ντουέτο αλλά κι αρκετοί καλλιτέχνες θα είναι solo με στόχο να υπάρχουν αρκετοί συνδυασμοί
  • Μία online ψηφοφορία θα διεξαχθεί για δύο εβδομάδες στην επίσημη ιστοσελίδα του RTVE και τα τρία πρώτα τραγούδια σε ψήφους από τα 20, θα προκριθούν απευθείας στο Eurovision Gala.
  • Από τα 17 εναπομείναντα κομμάτια, τα επτά θα τα επιλέξει μια επιτροπή ειδικών από directors του RTVE και δύο καθηγητές του OT. Στόχος είναι να υπάρχουν δέκα τραγούδια στο σόου της Eurovision.

Η ψήφος του κοινού στο ειδικό σόου του Eurovision Gala θα κρίνει ποιος είναι ο επόμενος εκπρόσωπος της Ισπανίας στην Eurovision 2019.

Την Ισπανία φέτος εκπροσώπησαν οι φιναλίστ του OT Alfred και Αmaia με το τρυφερό Tu Cancionκατακτώντας την 23η θέση στον Μεγάλο Τελικό με 61 βαθμούς:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.