Η EBU αναστέλλει επισήμως τους Ρώσικους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς

Η EBU αναστέλλει επισήμως τους Ρώσικους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς

Αυτή την εβδομάδα, η Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεοπτικών Σταθμών ανέστειλε επισήμως τους ρωσικούς ραδιοτηλεοπτικούς φορείς της από τον οργανισμό.

Το RTR, το Channel One και το Radio Dom Ostankino έχουν πλέον αποκλειστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεόρασης (EBU), μετά από ομόφωνη απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Η επιβεβαίωση της απόφασης εστάλη σε όλους τους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς μέλη της EBU με μια δήλωση που έγραφε:

Εξ ονόματος της Εκτελεστικής Επιτροπής, θα ήθελα να σας ενημερώσω για την απόφαση που έλαβε το Συμβούλιο σχετικά με τρία Ρωσικά μέλη της EBU (RTR, Channel One και Radio Dom Ostankino) στη χθεσινή του συνεδρίαση. Με βάση τα μέτρα που έλαβε το Εκτελεστικό Συμβούλιο στην τελευταία του συνεδρίαση στις 7 Απριλίου, όταν ξεκίνησε τη διαδικασία αναστολής, το Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα την άμεση αναστολή των τριών Ρώσων μελών της EBU επ’ αόριστον, την οποία το Εκτελεστικό Συμβούλιο θα επανεξετάζει τακτικά.

Οι τρεις Ρώσοι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς προσχωρούν στον ραδιοτηλεοπτικό φορέα της Λευκορωσίας BTRC με επίσημη αναστολή από την Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεοπτικών Μεταδόσεων. Θυμίζουμε ότι το BTRC, έχει επίσημη αναστολή μέχρι της 01/07/2024

Η EBU απαγόρευσε στη Ρωσία να λάβει μέρος στη Eurovision 2022, μετά από απαιτήσεις πολλών ραδιοτηλεοπτικών φορέων, λόγο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Σε απάντηση, το Channel One, το VGTRK και το Radio Dom Ostankino δήλωσαν ότι θα αποχωρήσουν από την EBU.

Το Channel One ήταν μέλος της EBU από το 1995, του VGTRK από το 1993 και του Radio Dom Ostankino από το 1996. Η αποχώρησή τους από την EBU θα σήμαινε ότι δεν θα μπορούν πλέον να διαγωνίζονται στην Eurovision ή να έχουν πρόσβαση σε αθλητικές εκδηλώσεις, ειδήσεις και μουσικούς προγραμματισμούς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.