Ουκρανία: Στα 900.000$ πούλησαν το βραβείο της Eurovision 2022 οι Kalush Orchestra

Ουκρανία: Στα 900.000$ πούλησαν το βραβείο της Eurovision 2022 οι Kalush Orchestra

Οι νικητές της Eurovision 2022, Kalush Orchestra κατάφεραν να πουλήσουν σε πλειστηριασμό το βραβείο του φετινού διαγωνισμού στα 900.000 δολάρια με σκοπό την οικονομική ενίσχυση του Ουκρανικού στρατού.

Το βραβείο το κέρδισε μια ομάδα ιδιωτών με την ονομασία  WhiteBit οι οποίοι θα καταβάλουν το ποσό των 900.000 δολαρίων σε μορφή κρυπτονομισμάτων. Οι Kalush Orchestra είχαν ανακοινώσει πως θα προβούν σε αυτή την ενέργεια προκειμένου να ενισχύσουν τις Ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις στον πόλεμο κατά των Ρωσικών δυνάμεων που διεξάγεται στα εδάφη της Ουκρανίας. Οι Kalush Orchestra δήλωσαν τα παρακάτω μετά το τέλος του πλειστηριασμού.

Φίλοι, είστε απίστευτοι! Είμαστε ευγνώμονες σε καθέναν από εσάς που έκανε δωρεά σε αυτήν τη δημοπρασία – ειδικά στην ομάδα WhiteBit που αγόρασε το τρόπαιο για 900.000 $ και έκτοτε έγιναν οι κάτοχοι του τροπαίου. 🏆 Εγγραφείτε σε αυτούς, το αξίζουν πραγματικά 💪 Δόξα στην Ουκρανία! Δόξα στις Ένοπλες Δυνάμεις!

Οι Kalush Orchestra με το Stefania κατέκτησαν το 3ο βραβείο Eurovision για την Ουκρανία μετά την Ruslana(2004) και την Jamala(2016) συγκεντρώνοντας συνολικά 631 βαθμούς πετυχαίνοντας μάλιστα ρεκόρ βαθμολογίας στο televoting με 439 βαθμούς.

https://www.youtube.com/watch?v=F1fl60ypdLs

Μία σκέψη στο “Ουκρανία: Στα 900.000$ πούλησαν το βραβείο της Eurovision 2022 οι Kalush Orchestra

  1. Άρα τί συμπέρασμα τώρα να βγάλουμε καλά μου παιδάκια? Ότι ο 66ος διαγωνισμός τραγουδιού ήταν ένα κεκαλυμμένο φιλανθρωπικό γκαλά για την οικονομική ενίσχυση του ουκρανικού στρατού? Πονάω όσο δεν παίρνει με αυτά που βιώνει ο ουκρανικός λαός! Πριν κανένα μήνα σχεδόν έκλαιγα με μία γειτόνισσά μου η οποία έχει γεννηθεί στη Μαριούπολη, ζουν οι γονείς της εκεί, και μου έλεγε πως δεν έχει μπορέσει να μιλήσει μαζί τους από τα τέλη Φλεβάρη. Εχει πιαστεί η ψυχή μου με τις βαρβαρότητες των ρωσικών δυνάμεων. Από την άλλη πλευρά έχω στενοχωρεθεί και γαι πάρα πολλά νεαρά ρωσάκια που τα στέλνει στην κυριολεξία βορά ο Πούτιν σε έναν πόλεμο, χωρίς να έχουν καν καμία πείρα από μάχες (πόσες γ….ώτο μανάδες και πατεράδες θα πρέπει να κλάψουν ενθεν και ένθεν….έλεος!).
    ΌΜΩΣ, το να μετατρέπεται άτυπα και με διάφορους τρόπους ένας σχεδόν 70χρονος καλλιτεχνικός θεσμός, με τεράστια ιστορία και σημειολογία, σε όχημα στήριξης μαχητών (ανάμεσα στους οποίους, βλέπε και τάγματα Αζόφ, για τους οποίους λέξεις όπως η συμπερίληψη και η ανεκτικότητα μάλλον είναι άγνωστες), ευχαριστώ πολύ δεν θα πάρω!!!
    Όσο ο διαγωνισμός του 2021 μου άφησε μια τόσο γλυκιά γεύση σε όλα τα επίπεδα (ειδικά όπως έγινε μετά το πρώτο κύμα της πανδημίας), άλλο τόσο στυφή γεύση μου έχει αφήσε ο φετεινός για πολλούς λόγους. Το μόνο ίσως ωραίο που θα θυμάμαι φέτος είναι ο Sam Ryder και ο Spaceman!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.