Η Ρωσία δεν θα στείλει “απαγορευμένο” καλλιτέχνη στο Κίεβο

Η Ρωσία δεν θα στείλει “απαγορευμένο” καλλιτέχνη στο Κίεβο

Περιμένοντας την ανακοίνωση του εκπροσώπου της Ρωσίας στη φετινή Eurovision, που για πέμπτο συναπτό έτος θα είναι με απευθείας ανάθεση, ουκρανικά μέσα μεταδίδουν πως ο executive supervisor του διαγωνισμού Jon Ola Sand, έχει εγγυηθεί στους Ουκρανούς διοργανωτές, πως η Ρωσία δεν θα επιλέξει κάποιον από τους καλλιτέχνες που η κυβέρνηση του Κιέβου έχει απαγορεύει την είσοδο στη χώρα.

Μετά την ουσιαστική προσάρτηση της Κριμαίας στην Ρωσία, η κυβέρνηση της Ουκρανίας δημοσιοποίησε μία λίστα ανθρώπων (κυρίως Ρώσων), που με δηλώσεις τους υποστήριξαν δημόσια την απόσχιση της πρώην ουκρανικής επαρχίας και την προσάρτησή της στη Μόσχα. Ανάμεσα σε αυτούς τους πολιτικούς, διπλωμάτες, επιχειρηματίες, αθλητές, υπάρχουν και κάποιοι καλλιτέχνες. Έντονο προβληματισμό έχει φέρει στους ανθρώπους της EBU αυτή η λίστα, μιας και από το Καλοκαίρι ακόμα συζητείται το σενάριο που η Ρωσία επιλέξει τελικά, να την εκπροσωπήσει στο διαγωνισμό κάποιος από τους καλλιτέχνες, που με τη βούλα είναι persona non grata στην Ουκρανία.

Τελικά ο γόρδιος δεσμός φαίνεται πως επιλύθηκε, αφού σύμφωνα με τον ουκρανικό ιστότοπο Depo.ua, ο Jon Ola Sand έχει έρθει σε συμφωνία με τον αρχηγό της ρωσικής αποστολής στη Eurovision, ώστε να μην στείλουν κάποιον από τους ερμηνευτές που βρίσκεται στην εν λόγω λίστα των ανεπιθύμητων προσώπων.

Είμαστε σε συνεχή επαφή με τη ρωσική αποστολή και ο επικεφαλής του με έχει διαβεβαιώσει πως θα επιλέξουν έναν καλλιτέχνη που να μπορεί να τραγουδήσει στην Ουκρανία.

Παρά τις φήμες που ήθελαν τη Ρωσία να έχει ανακοινώσει τον εκπρόσωπό της στον 62ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision μέσα στον Ιανουάριο, καμία ανακοίνωση ακόμα δεν υπάρχει. Η Ρωσία θα διαγωνιστεί στον πρώτο μισό του δεύτερου ημιτελικού στις 11 Μαΐου, προκειμένου να διεκδικήσει ένα από τα δέκα εισιτήρια που οδηγούν στον τελικό της Eurovision 2017.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.