Αυστρία: Με τις Teya & Salena στο Λίβερπουλ

Αυστρία: Με τις Teya & Salena στο Λίβερπουλ

Η Teya και η Salena επιλέχθηκαν να εκπροσωπήσουν την Αυστρία στην Eurovision 2023 στο Λίβερπουλ.

Η Teya και η Salena επιλέχθηκαν να εκπροσωπήσουν την Αυστρία στην Eurovision 2023 στο Λίβερπουλ. Το δίδυμο αποκαλύφθηκε ως εκπρόσωποι της Αυστρίας στο Ö3-Wecker σήμερα το πρωί. Η συμμετοχή τους με την οποία θα διαγωνιστούν στο Λίβερπουλ θα κυκλοφορήσει στις 8 Μαρτίου επίσης στο Ö3-Wecker. Είναι το πρώτο γυναικείο δίδυμο που εκπροσωπεί την Αυστρία στη Eurovision.

Η Teya ανέπτυξε για πρώτη φορά αγάπη για τη μουσική σε ηλικία 12 ετών και πήρε την πρώτη της σκηνική εμπειρία ως σαξοφωνίστας σε ορχήστρα τζαζ. Άρχισε να γράφει τραγούδια στα 17 της. Το 2020 πήρε μέρος τόσο στις εθνικές επιλογές της Αυστρίας όσο και της Σερβίας για τη Eurovision.

Η Salena άρχισε να τραγουδά σε ηλικία επτά ετών και επίσης έμαθε τον εαυτό της πώς να παίζει κιθάρα. Το 2017, έφτασε στον τρίτο κύκλο του The Voice of Germany. Το 2019 συμμετείχε στην αυστριακή επιλογή για τη Eurovision. Είναι επίσης η φωνή των σταθμών jingles για το Ö3 Radio.

Η Teya και η Salena συναντήθηκαν για πρώτη φορά στο ORF talent show Starmania 21. Γρήγορα έγιναν φίλοι και άρχισαν να συνεργάζονται μαζί.

Ο αυστριακός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός ORF αποφάσισε για άλλη μια φορά να επιλέξει εσωτερικά τόσο τον τραγουδιστή όσο και το τραγούδι του για την Eurovision 2023, συνεχίζοντας τη μέθοδο που χρησιμοποιείται από το 2017.

Η Kleine Zeitung ανέφερε τον Νοέμβριο ότι 15 ηθοποιοί που προσεγγίστηκαν από τον ραδιοφωνικό παραγωγό Eberhard Forcher και τον παραγωγό Lukas Hillebrand, έχουν προσκληθεί σε ζωντανά casting. Από τα κάστινγκ, οι ηχογραφήσεις κοινοποιήθηκαν σε μια κριτική επιτροπή από Αυστριακούς και διεθνείς ειδικούς της Eurovision και σε κλαμπ θαυμαστών της Eurovision σε πολλές χώρες. Αυτά τα βήματα είναι μια αλλαγή σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και ευθυγραμμίζουν περισσότερο τη διαδικασία επιλογής της Αυστρίας με αυτή της Ελβετίας.

Η Αυστρία δεν κατάφερε να προκριθεί στον Μεγάλο Τελικό του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision το 2022 για τρίτο συνεχόμενο διαγωνισμό. Ο LUM!X με την Pia Maria ερμήνευσαν το «Halo» και κατέλαβαν την 15η με συνολικά 42 βαθμούς.

https://www.youtube.com/watch?v=dMgjHYwXSuo&ab_channel=EurovisionSongContest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.