Ο Υπουργός Πολιτισμού της Ουκρανίας διαφωνεί με την απόφαση της EBU

Ο Υπουργός Πολιτισμού της Ουκρανίας διαφωνεί με την απόφαση της EBU

Μετά από την απόφαση της EBU να απευθυνθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο για τη διοργάνωση της επόμενης Γιουροβίζιον, ήρθαν οι αντιδράσεις από την Ουκρανία. Ο Υπουργός Πολιτισμού και Ενημερωτικής Πολιτικής της χώρας, δημοσιογράφος Oleksandr Tkachenko έγραψε στο Facebook:

“Η Ουκρανία δεν συμφωνεί με τη φύση μιας τέτοιας απόφασης – όταν βρεθήκαμε αντιμέτωποι με το γεγονός χωρίς να συζητήσουμε άλλες επιλογές. Αλλά πιστεύει ότι έχει κάθε λόγο να κάνει περαιτέρω συνομιλίες και να βρει μια κοινή λύση που θα ικανοποιήσει όλες τις πλευρές. έχει εκπληρώσει όλες τις προϋποθέσεις εντός του καθορισμένου χρόνου για τη διαδικασία έγκρισης της συμμετοχής της στην Ουκρανία – παρείχε απαντήσεις και εγγυήσεις σχετικά με τα πρότυπα ασφαλείας και τους πιθανούς χώρους διεξαγωγής του διαγωνισμού».

Ο υπουργός ισχυρίζεται ότι η διεξαγωγή του διαγωνισμού στην Ουκρανία είναι ένα μήνυμα υποστήριξης για ολόκληρο τον κόσμο. Τονίζει δε την ανάγκη για πρόσθετες διαπραγματεύσεις για τη Eurovision του 2023.

Την έκκληση προς την EBU υπογράφει ο ίδιος ο Υπουργός εξωτερικών Oleksandr Tkachenko, η νικήτρια της Eurovision του 2004 Ruslana Lyzhychko, ο αρχηγός της Kalush Orchestra Oleh Psyuk και ο Πρόεδρος της NSTU JSC Mykola Chernotytsky.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.