Ρουμανία: Στην Bella Santiago και την Linda Teodosiu οι Wild Cards της Selecția Națională

Ρουμανία: Στην Bella Santiago και την Linda Teodosiu οι Wild Cards της Selecția Națională

Μετά την αποχώρηση του Dan Bittman από την Selecția Națională, την εθνική προεπιλογή μέσω της οποίας θα η συμμετοχή της χώρας στην Eurovision 2019 που θα  διεξαχθεί τον Μάιο στο Τελ Αβίβ, η Ρουμανική δημόσια τηλεόραση TVR αποφάσισε να καλύψει το κενό αυτό με  την προσθήκη 2 νέων τραγουδιών. Η TVR επέλεξε να μην αντικαταστήσει το κομμάτι του Bittman με κάποιο από αυτά που είχαν απορριφθεί, για αυτό τον λόγο προέβη σε νέο κάλεσμα προς καλλιτέχνες με σκοπό την ανεύρηση νέου τραγουδιού, οι καλλιτέχνες έπρεπε μαζί με το τραγούδι να προσκομίσουν και μια εξήγηση γιατί δεν έστειλαν την συμμετοχή τους στην αρχική προκήρυξη της TVR για την Selecția Națională

Τα τραγούδια έπρεπε να υποβλιθούν μέχρι τις 10 Ιανουαρίου και η TVR έλαβε συνολικά 9 τραγούδια. Απο αυτά τα τραγούδια επιλέχθηκαν 2 συμμετοχές, η Bella Santiago με το Army of Love και η  Linda Teodosiu με το  Renegades. 

Η Bella Santiago είναι η νικήτρια του Ρουμανικού X-Factor το 2018 και ήταν υποψήφια στην Selecția Națională 2018 με το τραγούδι Auzi cum bate σε ντουέτο με τον Jukebox με το οποίο κατέλαβε την 4η θέση. Η Bella Santiago υπογράφει η ίδια την σύνθεση του τραγουδιού της μαζί με τον Alexandru Luft.

Η Linda Teodosiu είναι γεννημένη στην Γερμανία από Ρουμάνους γονείς, και ξεκίνησε την μουσική της καριέρα το 2008 από το German Idol. Οι συνθέτες του τραγουδιού της, Renegates, είναι οι  Jonas Thander, Rachel Suter, Frank Giustra με τον πρώτο να έχει γράψει στο παρελθόν αρκετά τραγούδια για εθνικούς τελικούς ανά την Ευρώπη.

https://www.youtube.com/watch?v=gE9b8b3Hh4k

Πλέον οι συμμετοχές της Selecția Națională 2019 είναι 25, μέσα στις επόμενες ημέρες θα χωριστούν σε 2 ημιτελικούς. Ο πρώτος ημιτελικός θα διεξαχθεί στις 20 Ιανουαρίου στο Arad και ο δεύτερος στις 27 του ίδιου μήνα στο Iași, ενώ ο μεγάλος τελικός θα διεξαχθεί στις 17 Φεβρουαρίου.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της Selecția Națională θα υπάρχει μια διεθνής κριτική επιτροπή η οποία θα κρίνει το 50% του αποτελέσματος, με το υπόλοιπο 50% να καθορίζεται από το κοινό. Σε περίπτωση ισοβαθμίας υπερισχύει η βαθμολογία της διεθνούς επιτροπής. Η πλήρης λίστα των 25 συμμετοχών είναι η παρακάτω:

2 Gents “Ielele”
Aldo Blaga “Your Journey”
Bella Santiago “Army of love”
Berniceya “The Call: Dynasty of Love”
Claudiu Mirea “We Are the Ones”
Dya and Lucian Colareza “Without You (Sin ti)”
Echoes “High Heels On”
Ester Peony “On a Sunday”
The Four “Song of My Heart”
Georgy “Tears”
Johnny Bădulescu “Give Up Now”
Laura Bretan “Dear Father”
Letiția Moisescu and Sensibil Balkan “Daina”
Linda Teodosiu “Renegades”
Mihai “Baya”
Nicola “Weight of the World”
Olivier Kaye “Right Now”
Ommieh and Anakrisez “Rock This Way”
Steam “The Way It Goes”
Teodora Dinu “Skyscraper”
Trooper “Destin”
TMW “Make Me Your Man”
Vaida “Underground”
Xandra “Independent”
Xonia “Discrete”

Στην παρακάτω λίστα μπορείτε να ακούσετε τα υπόλοιπα 23 τραγούδια που έχουν επιλεγεί από το αρχικό κάλεσμα της TVR. Ποιο από τα 25 κομμάτια είναι το αγαπημένο σας;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.