Ρουμανία 2018: Πάνω από 70 τραγούδια κατατέθηκαν για τον Selectia Nationala

Ρουμανία 2018: Πάνω από 70 τραγούδια κατατέθηκαν για τον Selectia Nationala

Η Ρουμανία φέτος αποφάσισε να επιλέξει τον καλλιτέχνη που θα εκπροσωπήσει την χώρα τον Μάιο στην Eurovision μέσω του εθνικού διαγωνισμού “Selectia Nationala“. Έτσι η δημόσια Ρουμανική Τηλεόραση (TVR) αποφάσισε να διοργανώσει τον μεγάλο αυτόν διαγωνισμό και να δώσει στο κοινό την ευκαιρία να επιλέξει τον εκπρόσωπο της αρεσκείας του.

Με επίσημη ανακοίνωση της TVR, σήμερα πληροφορηθήκαμε πως τα κατατεθέντα τραγούδια ξεπερνούν τα 70! Κορυφαίοι τοπικοί καλλιτέχνες όπως οι Feli, Jukebox, Eduard Santha και Xandra κατέθεσαν το δικό του τραγούδι ο καθένας στον Selectia Nationala. Αξιοσημείωτο είναι πως αρκετά από τα 70 κατατεθέντα τραγούδια προέρχονται από άλλες χώρες όπως από την Μολδαβία, την Σουηδία, το Βέλγιο, την Ιταλία, την Ισπανία κ.α.

Επίσης πολλοί και διαφορετικοί είναι οι καλλιτέχνες επιθυμούν να ξανασυμμετάσχουν στον εθνικό διαγωνισμό της χώρας. Δύο από αυτούς είχαν εκπροσωπήσει προηγουμένως την Ρουμανία στην Eurovision και αυτοί είναι ο Mihai Traistariu και ο Alex Florea. Ο πρώτος συμμετείχε στον διαγωνισμό με το τραγούδι “Tornero” το 2006 και κατέκτησε την τέταρτη θέση με 172 βαθμούς, ενώ ο δεύτερος συμμετείχε φέτος μαζί με την Ilinca και το τραγούδι “Yodel It” και κατέκτησε την έβδομη θέση με 282 βαθμούς.

Η TVR έχει εξετάσει όλα τα τραγούδια που κατατέθηκαν και σήμερα ξεκίνησαν και οι auditions που θα κρατήσουν μέχρι την Πέμπτη στα στο στούντιο της. Με ρητή εντολή της δημόσιας Ρουμανικής τηλεόρασης θεσπίστηκε μια κριτική επιτροπή η οποία θα ακούσει live όλα τα τραγούδια από τους καλλιτέχνες τους και θα αποφασίσει ποια από αυτά θα προκριθούν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού.

Ο Selectia Nationala αποτελείται από πέντε ημιτελικούς και έναν τελικό γύρο που θα πραγματοποιηθούν στις 21 και 28 Ιανουαρίου, στις 4, 11, 18 Φεβρουαρίου και στις 25 Φεβρουαρίου αντίστοιχα. Όλα τα shows θα λάβουν χώρα σε διαφορετικές πόλεις της Ρουμανίας το καθένα.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.