Πορτογαλία: Ο Salvador θα επιλέξει τον ένα από τους 20 διαγωνιζόμενους στο FdC 2018

Πορτογαλία: Ο Salvador θα επιλέξει τον ένα από τους 20 διαγωνιζόμενους στο FdC 2018

Η δημόσια τηλεόραση της Πορτογαλίας (RTP) ανακοίνωσε τις λεπτομέρειες του FdC 2018, της διαδικασίας δηλαδή μέσω της οποίας θα επιλεγεί η επόμενη συμμετοχή της, η οποία θα διαγωνιστεί εντός πορτογαλικού εδάφους, για πρώτη φορά στα 50 χρόνια της παρουσίας της στο διαγωνισμό της Eurovision. Τα σημεία που αξίζει να σταθούμε είναι ότι ο ένας από τους είκοσι συνθέτες που θα διαγωνιστούν, θα επιλεγεί από τον Salvador Sobral, ενώ και για πρώτη φορά τα τελευταία έξι χρόνια του FdC, δύο τραγούδια θα επιλεγούν μέσω ανοιχτής διαδικασίας.

Όπως ήδη σας ενημερώσαμε σε προηγούμενο μας άρθρο, το Festival da Canção 2018 θα διεξαχθεί στις 4 Μαρτίου, με τους κανονισμούς που ίσχυαν και φέτος. Δηλαδή θα υπάρχουν 20 τραγούδια, δύο ημιτελικού και ένας τελικός. Σε κάθε ημιτελικό, που θα πραγματοποιηθούν στις 18 και 25 Φεβρουαρίου, θα διαγωνιστούν δέκα τραγούδια. Από αυτά τα πέντε τραγούδια που θα συγκεντρώσουν τη μεγαλύτερη βαθμολογία από το κοινό και την κριτική επιτροπή, που συμμετέχουν στην ψηφοφορία σε αναλογία 50-50, θα περάσουν στον τελικό της 4ης Μαρτίου. Οι ημιτελικοί θα γίνουν σε studio της RTP, ενώ ο τελικός στο στάδιο πολλαπλών χρήσεων της πόλης Γκιμαράες, χωρητικότητας 8.000 θεατών. Ο τελικός νικητής θα προκύψει από την ψήφο του τηλεοπτικού κοινού, αλλά και των τοπικών κριτικών επιτροπών.

Σήμερα αποκαλύφθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες του FdC 2018. Συγκεκριμένα οι 17 συνθέτες, θα συμμετάσχουν μετά από πρόσκληση της RTP. Δύο θα προκύψουν από ανοιχτή διαδικασία, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας http://antena1.rtp.pt, ενώ ένας θα προσκληθεί από τον φετινό νικητή του διαγωνισμού Salvador Sobral. Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν δημιουργοί που έχουν πορτογαλική υπηκοότητα ή είναι αλλοδαποί αλλά κατοικούν στην Πορτογαλία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.